Vekil İrmez'den, Şırnak Sağlık Merkezi Sorunları İle İlgili Bakanlığa Soru Önergesi

Vekil İrmez'den, Şırnak Sağlık Merkezi Sorunları İle İlgili Bakanlığa Soru Önergesi
Şırnak Milletvekili Mehmet Zeki İrmez, Şırnak Merkez’deki üç katlı sağlık merkezindeki klima ve asansör arızaları nedeniyle sağlık hizmeti alanları ve personelin mağduriyet yaşadığını belirterek Sağlık Bakanlığı’na soru önergesi verdi.

Şırnak DEM Parti Milletvekili Mehmet Zeki İrmez, Şırnak Merkez’de bulunan üç katlı sağlık merkezinde klima ve asansör sisteminin kronik arızalarından dolayı görevli personel ve tedavi olmaya gelen yurttaşların büyük problemlerle karşılaştığını belirterek Sağlık ile Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı’na soru önergesi verdi.

Şırnak Merkez’de bulunan üç katlı sağlık merkezinde yaşanan ciddi altyapı sorunlarına dikkat çeken Vekil İrmez, Sağlık ve Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı'na bir soru önergesi verdi. Kompleks içerisinde bulunan aile hekimliği, verem savaş dispanseri, sağlık hayat merkezi, toplum sağlığı merkezi ve 112 acil servis istasyonunun hangi bakanlığa ait olduğunun netleştirilmesini talep eden İrmez, Önergede, sağlık merkezinde klima sisteminin sürekli arızalandığı, özellikle son altı aydır asansörlerin çalışmadığı ve bu durumun özellikle fizyoterapi ve diyetisyen bölümlerine gelen yaşlı, engelli ve kilolu hastalar için ciddi sorunlar oluşturduğu belirtildi. Ayrıca, 112 Acil Servis istasyonunun yapının üst katlarında yer almasının yapı içindeki düzensiz yerleşimi ve acil müdahalelerde yaşanan zaman kaybını artırdığı vurgulandı.

Şırnaklı yurttaşların sağlık hizmetlerine erişimini güvence altına almak için alınacak adımların önemine değinen Vekil İrmez, konunun bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiği çağrısında bulunarak verdiği önerge şöyle:

1. Aile hekimliği, verem savaş dispanseri, sağlık hayat merkezi, toplum sağlığı merkezi ve son olarak 112 acil servisi istasyonu bulunan sağlık kompleksi hangi bakanlığa aittir?

·2. Devir işlemlerinin yapılmadığı iddiaları doğru mudur? Eğer doğruysa, sağlık kompleksi neden Sağlık Bakanlığı'na devredilmemiştir?

· 3.Söz konusu sağlık kuruluşunda klima ve asansör sisteminin sürekli arızalandığı, asansörlerin son 6 aydır çalışmadığı iddiaları doğru mudur? Eğer doğruysa, neden bakım-onarım işlemleri geciktirilmiştir? Bu problemlerin sorumlusu kimdir ve bu konuda başlatılan herhangi bir idari soruşturma var mı?

ekran-goruntusu-2024-07-13-112227.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.