Yaralı Baykuşu, Rektör Ameliyat Etti

Yaralı Baykuşu, Rektör Ameliyat Etti
Şırnak'ta yeni kurulan Yaban Hayvanları Tedevi ve Rahabilatasyon merkezinde Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, elektrik akımı sonucu kanadı kangrenleşen baykuşu amleliyat etti. Şırnak'ın...
 

Şırnak’ta yeni kurulan Yaban Hayvanları Tedevi ve Rahabilatasyon merkezinde Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, elektrik akımı sonucu kanadı kangrenleşen baykuşu amleliyat etti.

Şırnak’ın Kumçatı Beldesinde vatandaşlar tarafından bir kanadı kırık olarak yaralı halde bulunan baykuş, Şırnak Üniversitesi tarafından oluşturulan Yaban Hayvanları Tedevi ve Rahabilatasyon merkezinde tedavi altına alındı.

Şırnak’ın Kumçatı Beldesinde kanadı kırık halde vatandaşlar tarafından bulunan baykuş Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’ne teslim edildi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü de yaralı baykuşu vakit kaybetmeden Yaban Hayvanları Tedevi ve Rahabilatasyon merkezine getirildi. Yaralı kuşa Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Şırnak Şube Müdürlüğü Veterineri Ferhat Ürgen anında müdahale ederek, yaralı kanada cerrahi müdahalede bulundu.

Yaralı Baykuşu ameliyat eden Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, Baykuşun kanadındaki kangrenleşen kanadını başarılı bir operasyonla alındığını belirtti.

Rektör Erkan, Baykuş elektrik akımına kapılmış. Tamamen sol kanadı kangren olmuştu. Hatta yara kurtlanmış bir vaziyetteydi. Şırnak Üniversitesi bünyesinde kurulan Yaban Hayvanları Tedavi ve Rahabilatasyon merkezimize geldi. Hem Veteriner mesleği yapan bir rektör olarak, Veteriner Ferhat Ürgen’e yardımcı olmak için beraber operasyonu gerçekleştirdik. Tamamen kangren olmuş sol kanat total olarak ekspirte edildi. Artık pansumanları yapılıp, bundan sonra kontrollü bir şekilde bakacağız. Bir baykuşumuz daha var. Oda kurt tarafından darp edilmişti. Açık yarası vardı. Onunda enfeksiyonlarını tedavi ettik. Şırnak Üniversitesi bünyesinde kurulan Yaban Hayvanları Tedavi ve Rahabilatasyon merkezimizin ilk iki misafiri baykuşlar oldu. Bundan sonra engelli olan hayvanlar burada ömür boyu yaşayacak şekilde sistem oluşturduk. Elimizden geldiği kadar hayvanların sağlıklı bir şekilde doğaya salınmasını sağlayacağız. Doğaya salınamayanlarda merkezimizde hayatların sonuna kadar bir şekilde beslenecek. Korunacak ve koruma altına alınacak” dedi. 

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şırnak Şube Müdürü Orhan Kalay, “Erkek bir Puhu türü bize yaklaşık bir hafta öncesinden Kumçatı Beldemizden ulaştırıldı bize. Elektrik çarpması olarak biz değerlendirdik bu vakayı. Vetenerimiz Ferhat Ürgen ve Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan tarafından kanadında kangren oluşmaya başladığı için sol kanadı operasyonla alındı. Bundan sonraki yaşamını Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü olarak ve Şırnak Üniversitesi Rektörlüğümüzle ortaklaşa yaptığımız Yaban Hayvanları Tedevi ve Rahabilatasyon merkezimizde barındırmayı düşünüyoruz.  Yaban Hayvanları Tedevi ve Rahabilatasyon merkezimizde ilimiz genelinde bir şekilde avcılar tarafından yaralanan veya bitkin düşen yaban hayvanlarını duyarlı vatandaşlarımız tarafından bize ulaştırılıyor. Bizde bunları bu merkezimizde tadevailerini gerçekleştirip, sonrasında tekrardan yaşam alanları doğaya bırakmayı düşünüyoruz. Bu Yaban Hayvanları Tedevi ve Rahabilatasyon merkezimizin oluşturmasında bize desteğini esirgemeyen Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğümüz ve Şanlıurfa 3. Bölge müdürlüğümüze teşekkür ederiz” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.