Cizre’de yaşanan sel yollarda tahribata neden oldu

Cizre’de yaşanan sel yollarda tahribata neden oldu
Cizre’de geçtiğimiz günlerde yaşanan selde çok sayıda ev ve iş yeri zarar görürken yollarda da tahribata neden oldu.

Elliye yakın ev ve iş yerinin sel sularından etkilendiği Cizre’de selin yaraları yavaş yavaş sarılmaya başlandı.

Geçtiğimiz günlerde iftar vakti aniden bastıran sağanak yağış cadde ve sokakları göle çevirirken Nur, Cudi ve Sur mahallelerinde çok sayıda ev ve iş yeri de sel suları altında kaldı. Özellikle dere caddesi üzerinde bulunan su kanalının taşması kanal çevresindeki çok sayıda eve büyük bir tehlike yaşatmıştı.

whatsapp-image-2024-03-24-at-23-03-12.jpeg

Yaşanan sel sonrası ise bir çok yerde yollarda çökmeler ve asfaltta bozulmalar yaşandı. Kısa bir zaman öncesinde alt yapısı güçlendirilerek üst yapı çalışmaları tamamlanıp asfalt ile kaplanan Nusaybin Caddesinde çökmeler yaşandı. İdil Caddesinde ise asfalt bozuldu.

Alt ve Üst yapı çalışmalarının olası bir sel taşkınına karşı daha sağlam yapılması gerektiğini ifade eden vatandaşlar, İdil caddesinde, Nusaybin Caddesinde yeni yapılmıştı.Ama selden sonra görünen o ki yollar o kadar da güzel yapılmamış.En ufak bir yağmurda yollardan birinde çökmeler diğerinin asfaltında bozulmalar yaşandı.Vatandaşlar olarak yetkililerden isteğimiz yapılacak olan çalışmaların daha kaliteli bir şekilde yapılmasıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.