DİKA’DAN ‘GENÇ GİRİŞİMCİLİK YARIŞMASI’

DİKA’DAN  ‘GENÇ GİRİŞİMCİLİK YARIŞMASI’
DİKA (Dicle Kalkınma Ajansı) tarafından yürütülen “TRC3 Bölgesi'nde Genç İstihdamının Teşviki için Teknik Destek Projesi” Girişimcilik Yarışması...

DİKA (Dicle Kalkınma Ajansı) tarafından yürütülen “TRC3 Bölgesi'nde Genç İstihdamının Teşviki için Teknik Destek Projesi” Girişimcilik Yarışması düzenlenecek.

Türkiye ve Avrupa Birliği tarafından ortak finanse edilen, sözleşme makamı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı olan ve DİKA tarafından yürütülen “TRC3 Bölgesi'nde Genç İstihdamının Teşviki için Teknik Destek Projesi” kapsamında TRC3 Bölgesi'nde yaşayan gençler arasında girişimcilik kültürünün teşviki amacıyla Girişimcilik Yarışması gerçekleştirilecek.

Dicle Bölgesi olarakta ifade edilen TRC3 Bölgesi'nde ilk defa düzenlenecek Girişimcilik Yarışmasının amacı, yerel düzeyde girişimcilik zihniyetinin oluşturulması, en iyi iş fikirlerinin ortaya konulması ve iş planları temelinde potansiyel girişimcilerin ödüllendirilmesidir.

İş fikirleri ve planlarının inovasyondan büyüme ve istihdam oluşturma potansiyeline kadar spesifik kriterler temelinde değerlendirileceği Girişimcilik Yarışması ile Şırnak, Mardin, Batman ve Siirt illerindeki 15-29 yaş aralığındaki gençler ve bu illerdeki üniversitelerde eğitim gören öğrenciler hedeflenmektedir.

Yarışmaya “TRC3 Bölgesi'nde Genç İstihdamının Teşviki için Teknik Destek Projesi” internet sitesinden (www.gencistihdam.org) başvuru alınacak olup yarışma için katılımcılar farklı sektörlerden iş fikirlerini ve iş planlarını sunacaklar. Yarışma başvuruları 30 Ekim 2021 tarihine kadar açık olacak.

Mardin'de 25 Kasım 2021 tarihinde gerçekleştirilecek Girişimcilik Yarışması Ödül Töreninde, jüri tarafından yapılacak değerlendirme ile seçilen üç başarılı iş fikri sahibi TRC Bölgesi dışında başarılı bir şirkette bir aylık staj imkânı elde edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.