PEHLİVAN” ENTEGRASYON-KAAN PROJESİ EĞİTİM PROGRAMININ AÇILIŞINA KATILDI”

PEHLİVAN” ENTEGRASYON-KAAN PROJESİ EĞİTİM PROGRAMININ AÇILIŞINA KATILDI”
Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, Genel Kolluk Özel Güvenlik İş Birliği ve Entegrasyon-KAAN Projesi Eğitim Programının Açılışına Katıldı Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan'ın açılışına...

Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, Genel Kolluk Özel Güvenlik İş Birliği ve Entegrasyon-KAAN Projesi Eğitim Programının Açılışına Katıldı

Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan'ın açılışına katıldığı, Şırnak Üniversitesi 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen eğitim programına Polis Başmüfettişleri Hasan Bozkurt ve Arif Emekli, İl Emniyet Müdürü Cemal Dalman, Özel Güvenlik Şube Müdürü Mithat Arık, Emniyet Birim Müdürleri ve Özel Güvenlik Görevlileri iştirak etti.

Özel Güvenlik Görevlilerine yönelik eğitimin verilecek olan olan programın açılışında Polis Başmüfettişi Bozkurt ile Şube Müdürü Arık, Özel güvenlik görevlileri ile genel kolluk arasındaki iletişimi, iş birliği ve koordinasyonunu artırmak amacıyla hayata geçirilen ve 51 ilde uygulanan KAAN Projesi hakkında bilgiler verdi.

Programda konuşma gerçekleştiren Vali Pehlivan,

“KAAN Projesi eğitim programının hayata geçirilmesini sağlayan başta Sayın İçişleri Bakanımız olmak üzere Emniyet Genel Müdürlüğümüze ve Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığımıza teşekkür ediyorum. Gerek ilimizde gerekse ülkemizdeki bütün illerimizde çok faydalı bir eğitim süreci olacağına inanıyorum. Asayiş ve güvenlik hizmetleri kamu hizmetleri içerisinde hayati öneme haiz, temel nitelik teşkil eden hizmet alanlarından biridir. Bu bağlamda elbette ki Genel Kolluk Birimlerimiz, Emniyetimiz, Jandarmamız kanunların vermiş olduğu görev ve sorumluluklar çerçevesinde yurdumuzun her noktasında üzerlerine düşen vazifeleri geçmişten bugüne cansiperane bir şekilde, fedakârlık içerisinde sürdürüyorlar.

Bununla birlikte, özelikle son yıllarda ülkemizde de giderek sayısı ve kapsamı genişleyen özel güvenlik uygulaması genel kolluk uygulamasının destekleyicisi ve tamamlayıcısı olarak görev yapıyor. Burada ana amaç asayişin temini bağlamında etkin, verimli hizmet ortaya koymaktır. Malumunuz genel kolluğun mülki görevleri kapsamında başta gelen görevi suçun ortaya çıkmasını önlemektir. Suç ortaya çıktıktan sonra ise devreye giren adli görevler kapsamında, ortaya çıkan o asayişsizliğe veya suç teşkil eden unsura karşı bir an evvel, ivedi bir şekilde vaziyet etmek suretiyle gerekli iş ve işlemlerin yerine getirilmesidir. Özel Güvenliğin tam da bu noktada hem suçun ortaya çıkmasını önleyici hizmetleri ortaya koymak bağlamında hem de eğer suç işlendiyse bununla ilgili iş ve işlemlerin en etkili bir şekilde yapılması konusunda genel kolluk birimlerimizle entegrasyonu ve iş birliği önem arz etmektedir. Projenin adı da ‘Genel Kolluk Özel Güvenlik İş Birliği ve Entegrasyonu'. Bu entegrasyon ve iş birliğini ne kadar sağlıklı bir şekilde yaparsak genel asayişin teminini konusunda da o kadar olumlu, faydalı neticeler elde ederiz.” dedi.

İlimizde yaklaşık 600 Özel Güvenlik Personeli bulunduğunu belirten Vali Pehlivan, bu ve benzeri eğitim programlarının en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini söyleyerek, Özel Güvenlik Personellerinden görev ve sorumluluklarına, görevlerinin hukuki dayanaklarına hakim olmalarını istedi.

Emniyet Genel Müdürlüğümüzün KAAN Projesi Mobil Uygulamasını Özel Güvenlik Personellerinin indirerek etkin bir şekilde kullanmasının önemli olduğunu belirten Vali Pehlivan,

“Artık iletişimin bütün kanallarını kullanmak durumundayız. Bu paylaşım platformları, olayların yer, zaman ve konunun içeriği şeklinde doğru bilgi akışının temini hususunda önem arz ediyor. Konuları aksettirirken de bilinmesi gereken ve verilmesi gereken içerik prensipleri hususlarına azami hassasiyetle dikkat etmek ve karşı tarafı özelikle özel güvenlikten kolluğa gelecek bilgilere anında ve etkin müdahale edilebilecek şekilde adımları atmasına yönelik olması gerekiyor. İş birliğini, koordinasyonu, entegrasyonu ne kadar sağlıklı yaparsak İlimizde asayiş hizmetleri de o kadar verimli olacaktır. Bugüne kadar yapmış olduğunuz hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Sizler asayiş hizmetlerinin önemli bir parçasısınız, çok değerli hizmetler yapıyorsunuz. Bundan sonraki çalışma ve görevlerinizde de üstün başarılar temenni ediyorum. Bu eğitimleri verecek olan Polis Başmüfettişlerimize ve ev sahipliği yapan İl Emniyet Müdürlüğümüze Özel Güvenlik Şubemize tekrar teşekkür ediyor, eğitim programımızın hayırlı, faydalı, güzel neticeler vermesi temenni ediyorum.” dedi.

Açılış töreninin ardından eğitim programı başladı. Polis Başmüfettişleri Özel Güvenlik Görevlilerine Özel Güvenlik Hukuku ve Güvenlik Farkındalığı ve Genel Kolluk-Özel Güvenlik İlişkileri konuları hakkında, Afad İl Müdürlüğü yetkilileri ise Afet Bilinci konusunda eğitimler verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.