Silopi Şehir Stadyumu Yenileniyor

Silopi Şehir Stadyumu Yenileniyor
Şırnak'ın Silopi ilçesinde şehir stadyumunun zemini sentetik çimle kaplanıyor. Sahaya ayrıca atletizm pisti ile birlikte 500 kişilik ek tribün yapılacak. Zemini çimle kaplı...

Şırnak'ın Silopi ilçesinde şehir stadyumunun zemini sentetik çimle kaplanıyor. Sahaya ayrıca atletizm pisti ile birlikte 500 kişilik ek tribün yapılacak.

Zemini çimle kaplı Silopi şehir stadyumu yağışlı günlerde futbolcular için büyük sorun haline geliyordu. Yeni yapılan çalışmalar ile birlikte sahanın zeminine sentetik çimle kaplanıyor. Ocak 2020'de hizmete girmesi hedeflenen çim sahada 7 parkurlu atletizm tartar pisti ve seyircilerin maç izleyeceği 500 kişilik ek tribün yaptırılacak.

Saha yapımı hakkında Gençlik ve Spor Silopi İlçe Müdürü Adil Özer şunları söyledi: “Cumhurbaşkanımızın himayelerinde Gençlik ve Spor Bakanlığımız bu sene ilimiz genelinde birçok spor tesisi yaptırıyor. Bu kapsamda ilçemizin de daha çim yüzeyli olan sahamızı sentetik yüzeyli çime çeviriyoruz. Etrafı 7 parkurlu atletizm pisti yapıyoruz. Atletizmi geliştirmek amacıyla tartan pist yapıyoruz. Futbol sahamızın yapım süresi toplam 90 gündür. 3 ayı kapsıyor. Büyük ihtimal Ocak ayında hizmete girecek. Sahamız 105'e 70 ebatlarındadır. 3 bin 800 maliyetli bir sahadır. 500 kişilik portatif ek tribün yapıyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.