ŞIRNAK’TA 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ COŞKU İLE KUTLANDI

ŞIRNAK’TA 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ COŞKU İLE KUTLANDI
Mustafa Kemal Atatürk'e 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından “Mareşal” rütbesi ve “Gazi” unvanı verilişinin...

Mustafa Kemal Atatürk'e 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından “Mareşal” rütbesi ve “Gazi” unvanı verilişinin yıl dönümü olan “Gaziler Günü” vesilesiyle Şırnak'ta kutlama programı gerçekleştirildi.

Kutlama programı Atatürk Anıtına çelenk sunma töreniyle başladı. Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, Garnizon Komutanı Tümgeneral İdris Acartürk, Belediye Başkanı Mehmet Yarka ve Şehit, Gazi ve Güvenlik Korucuları Federasyon Başkanı Mehmet Güngör tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı'nın okunması ile devam eden Çelenk Sunma Töreni, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar ile son buldu.

Vali Ali Hamza Pehlivan'ın Evsahipliğinde Gazilerimiz Ve Şehit Ailelerimiz Onuruna Yemek Düzenlendi

Gaziler Günü vesilesiyle Vali Ali Hamza Pehlivan'ın ev sahipliğinde Gaziler ve Şehit Aileleri onuruna yemek Düzenlendi.

Vali Pehlivan, Şehr-i Nuh Otel'de düzenlenen yemek programında masaları tek tek dolaşarak misafirleriyle ilgilendi, hasbihalde bulundu, 19 Eylül Gaziler Günü'nü kutladı.

Programda konuşan Vali Pehlivan, “Bugün 19 Eylül, vatanımızın birliği, dirliği, bütünlüğü için ‘Ya Şehit olurum ya Gazi' anlayışıyla mücadele ederek Gazilik mertebesine ulaşan

Gazilerimizin günü. Bugün, 19 Eylül 1921 yılında Mustafa Kemal Atatürk'e TBMM tarafından mareşallik ve gazilik rütbesinin verildiği gün. Şehitlik ve Gazilik milletimiz nazarında en ulvi mertebelerdir. Bizim milletimiz bulunduğu coğrafyaları ve son bin yıldır Anadolu coğrafyasını vatan edinmek üzere mücadelelere girişirken en büyük güç kaynağı Şehitlerimiz ve Gazilerimiz olmuştur. Malumunuz analarımız babalarımız evlatlarını cepheye gönderirken “Git oğul, git. Ya Gazi ol, ya Şehit.” diyerek uğurlar. Şehitlik için çıktıkları bu yolda, ya Şehit olur ya da Gazi olarak evlerine dönerler. Şehitlerimize ve Gazilerimize, kahraman evlatlara sahip olmaktan dolayı milletçe büyük bir şeref ve gurur duyuyoruz.

Güvenlik güçlerimiz yurdumuzun dört bir yanında, sınır boylarında, sınır ötesinde nöbet tutuyor, cansiperane mücadeleye devam ediyor, Şehitlerimizin ve Gazilerimizin vatan emanetine sahip çıkıyor.

Bugün vesilesi ile bir kere daha ifade etmek isterim ki,Şehitlerimizin emaneti olan Aileleri ve Gazilerimizin başımızın üstünde yeri var. Bulunduğumuz yerlerin de gönlümüzün de kapısı sizlere sonuna kadar açıktır. Sizlerle bir araya gelmek bizim için her zaman için onurdur,şereftir. Bu anlamlı Gaziler Gününde başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milli mücadele kahramanlarımız, öncesinde ve sonrasında, vatanımızın birliği, beraberliği, devletimizin bekası, bayrağımızın ilelebet göklerde dalgalanması uğruna mücadele ederek canlarını feda eden Şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden Gazilerimizi minnetle, rahmetle yâd ediyorum.

Hayatta olan gazilerimize şükranlarımı, saygılarımı sunuyorum. Bu duygularla, davetimize icabet ettiğiniz, soframızı şereflendirdiğiniz,bereketlendirdiğiniz için hepinize bir kere daha ayrı ayrı teşekkür ediyor, saygıyla selamlıyorum.” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Yemeğin sonunda İl Müftüsü tarafından dua edildi. Vali Pehlivan, programın sonunda Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı ile birlikte misafirlerini katılımlarından dolayı teşekkür ederek uğurladı.

Programa Vali Pehlivan ile birlikte Garnizon Komutanı Tümgeneral İdris Acartürk, Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Şırnak Cumhuriyet Başsavcı V. Mehmet Fatih Kurt, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, Vali Yardımcıları Ali Erdoğan, Mehmet Emre Canpolat ve Murat Ekinci, Şehit, Gazi ve Güvenlik Korucuları Federasyon Başkanı Mehmet Güngör, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Gazilerimiz ile Şehit ve Gazi aileleri katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.