ŞIRNAK’TA 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI, COŞKUYLA KUTLANDI

ŞIRNAK’TA 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI, COŞKUYLA KUTLANDI
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 102. yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Şırnak'ta Coşku ile kutlandı. Türkiye...

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 102. yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Şırnak'ta Coşku ile kutlandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 102. yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Valilik bahçesinde Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Törenin ardından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün Spor Salonunda kutlama programı gerçekleştirildi.

Programa Vali Ali Hamza Pehlivan ve eşi Yıldız Pehlivan ile birlikte Şırnak Milletvekili Rizgin Birlik ve eşi Halime Birlik, Garnizon Komutanı Tümgeneral İdris Acartürk, Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Tekin Aktemur, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Al ve eşi Şengül Al, Vali Yardımcısı Ali Erdoğan, İl Emniyet Müdürü Cemal Dalman, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Bozkurt, kurum Müdürleri, siyasi parti ve STK temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda Vali Pehlivan, günün anlam ve önemine yönelik yaptığı konuşmada;“Öncelikle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı, Türkiye Büyük Millet Meclisimizin 102. yıldönümünü en içten dileklerimle kutluyorum. Çocuklar, bayramınız kutlu olsun!

Sevgili çocuklar, malumunuz iki yıldır pandemi nedeniyle bu güzel bayramı kutlayamamıştınız. Pandeminin etkisini azaltmasıyla birlikte çok şükür bugün bayramımızı hep birlikte icra ediyoruz. Bu bayram, çok güzel bir bayram. Bu bayram, çok özel bir bayram. Çünkü dünyada çocuklara hediye edilmiş tek bayram. Bu bayram,devletimizin ve milletimizin, geleceğimizin teminatı olan siz sevgili çocuklarımıza verdiği önemin, inancın ve güvenin tezahürü bir bayram.

Bir asır önce milletimiz, devletimiz topyekûn milli mücadele verdi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde ecdadımız, şer odaklarına karşı, birliğine, bütünlüğüne göz dikenlere karşı cansiperane bir mücadele verdi. Bu mücadele sonunda önce Türkiye Büyük Millet Meclisimiz açıldı. Meclisimizin ilk Başkanı da Atatürk oldu. Sonrasında mücadele devam etti. Gazi Meclisimiz, Kurtuluş Savaşının yönetilmesi konusunda da çok kritik kararlar aldı. Çeşitli cephelerde bu mücadele sürdürüldü. Nihayet 29 Ekim 1923'te Cumhuriyetimiz ilan edildi. Millî Mücadelenin başladığı hem 19 Mayıs hem 23 Nisan hem de 29 Ekim tarihleri münhasıran çok önemli dönüm noktalarıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs'ı gençlere, 23 Nisan'ı da çocuklara armağan etti.

Sevgili çocuklar, sizleri görünce umutlarımız yeşeriyor. Sizleri görünce millet olarak özgüvenimiz daha da pekişiyor. Çünkü sizler bizim geleceğimizsiniz, sizler bizim yarınlarımızsınız. Milletimiz ve devletimiz sizlerin omuzlarında yükselmeye ve yarınlara emin adımlarla yürümeye devam edecek. Bizlere düşen sizlere en güzel, en uygun ortamları sağlamak. Gerek okullarınızda gerekse sosyal yaşamınızda mutlu, huzurlu bir şekilde hayatınızı, eğitiminizi devam ettirmenizi temin etmek.

Bugün, burayı adeta bir çiçek bahçesine çevirdiniz. Salona girer girmez hepimizin yüzü güldü. İnşallah sizin de yüzünüz hayat boyunca hep gülsün. Hep mutlu, hep huzurlu, hep başarılı olun. Bir kere daha 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı kutluyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere milli mücadele kahramanlarımızı,aziz Şehitlerimizi, Gazilerimizi minnet, saygı ve rahmetle anıyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kuruluşunun hayırlara vesile olmasını, daha nice yüzyıllar daim olmasını diliyor; sizleri sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Bayramınız kutlu olsun!”

Konuşmaların ardından program; Vali Pehlivan ve il protokolünün de ellerinde bayraklarla eşlik ettiği Hayat Bayram Olsa şarkısının söylenmesi, Çiçek Yuvası Anaokulu öğrencileri tarafından Barış Manço Potporisi gösterisi, Mehmet Emin Acar İlkokulu öğrencileri tarafından çember gösterisi, Sema Küçüksöz Anaokulu öğrencileri tarafından 7 Bölge, 7 Oyun Türkiye gösterisi, Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu öğrenciler tarafından İzmir Marşı gösterisi, Orgeneral Edip Başer İlkokulu öğrencileri tarafından şemsiye gösterisi, İstiklal Ortaokulu öğrencileri tarafından Bayrak gösterisi, Toki Şehit Komiser Umut Tunçay Ortaokulu öğrencileri tarafından Dünya Çocukları gösterisi, İstiklal İlkokulu öğrencisi Begüm Şen'in 23 Nisan Şiirini okuması ve Orgeneral Edip Başer İlkokulu öğrencisi Bahar Eylül Şahin'in Dünya Çocukları Şiirini okuması ile devam etti. Toplu hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından program sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.