ŞIRNAK’TA VATANDAŞLAR SERİNLEMEK İÇİN BARU DERESİNE AKIN EDİYOR

ŞIRNAK’TA VATANDAŞLAR SERİNLEMEK İÇİN BARU DERESİNE AKIN EDİYOR
Şırnak'ta havaların ısınmasıyla birlikte bölge halkı soluğu nehir ve dere kenarlarında almaya başladı. Şırnak'ta 35-40 derece arasında seyreden hava sıcaklığı nedeniyle uzun süren kış...

Şırnak'ta havaların ısınmasıyla birlikte bölge halkı soluğu nehir ve dere kenarlarında almaya başladı.

Şırnak'ta 35-40 derece arasında seyreden hava sıcaklığı nedeniyle uzun süren kış mevsiminin ardından, bölgede bulunan nehirler ve dereler vatandaşların akınına uğradı.

Bayram tatilinin uzatılmasıyla birlikte Şırnaklı vatandaşların birçoğu Türkiye'nin çeşitli illerine akın etti. Merkezde kalan vatandaşlar ise merkez ve köylerde bulunan dere kenarlarına ve bahçelere akın ederek orada serinlemeye başladılar. Dere kenarına ailesiyle giden O.E adlı vatandaş şunları ifade etti ; “ malumunuz Şırnak'ta deniz ve büyük parklar yok. Bizlerde bunlar olmayınca ailemizle birlikte ikizce köyünde bulunan su kenarına gelmeye karar verdik. Çocuklarımız denizlerde değil de derede yüzerek yoğun sıcaklığı bir nebzede olsa üstünden atmaya çalışıyor. Bizlerde milli parklarımızın ve piknik alanlarımızın olmasını isterdik ancak öyle bir imkânımız yok. Bildiğiniz üzere bir mesire alanımız vardı onu maalesef tarumar edip bıraktılar. Biz halk olarak yetkililerimizden tek isteğimiz sosyal tesislerin yapılması ve vatandaşlara açılmasıdır.” Dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.