Avrupa 3.’sü genç kız boksör Cizre’de çiçeklerle karşılandı

Avrupa 3.’sü genç kız boksör Cizre’de çiçeklerle karşılandı
Hırvatistan'da gerçekleşen Gençler Avrupa Boks Şampiyonası'nda Avrupa 3.’sü olan Cizre Fen Lisesi Öğrencisi milli sporcu Pınar Benek, memleketi Şırnak’a döndü.

dsc-1945.jpg

Hırvatistan’da gerçekleştirilen Gençler Avrupa Boks Şampiyonası’nda 57 kiloda ay yıldızlı forma ile mücadele eden Cizre Fen Lisesi Öğrencisi Uludereli milli sporcu Pınar Benek, çeyrek finalde Belaruslu rakibini ilk raundda RSC (Referee Stops Contest) ile mağlup ederek yarı finale yükseldi.

dsc-2044.jpgYarı finalde ise Yunan rakibine rakibine yenilerek Avrupa üçüncüsü olan Benek, memleketi Şırnak’ta Ailesi, Boks antrenörü Rıdvan Budak ve CSA Spor Kulübü Başkanı Celal Cabadak tarafından çiçeklerle karşılandı.

dsc-1950.jpg

Uçakla Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanına inen Avrupa 3.’sü Milli Sporcu Pınar Benek, çıkışta Boks Antrenörü ve Ailesi tarafından çiçeklerle karşılanınca büyük bir mutluluk yaşadı. Annesi ve diğer aile bireylerine sarılarak hasret gideren Benek, duygusal anlar yaşadı.

dsc-1954.jpg

Avrupa 3.’sü olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Uludereli Mili Sporcu Pınar Benek, Avrupa Şampiyonasına gitmek ve orada mücadele etmek için Milli Sporcu Kampından öncede Milli sporcu kampında da çok çaba sarf ettim. Türkiye’deki Milli takım kampındaki çalışmalarımızdan sonra Şampiyona için Hırvatistan’a gittik. Orada Gençler Avrupa Boks Şampiyonası’nda 57 kiloda Avrupa 3.’sü oldum. Hakkım yenildi ama inşallah bunun rövanşını Dünya Şampiyonasında Dünya Şampiyonu olarak yapacağım. ”dedi.

dsc-1979.jpg

Benek, ”Hedefim beş ay sonra yine Hırvatistan’da yapılacak olan Dünya Şampiyonasında Dünya Şampiyonu olup Bayrağımızı göndere çıkarmaktır.”

dsc-2023.jpg

Pınar’ın yine bu Avrupa derecesi ile kendilerini gururlandırmayı başardığına vurgu yapan Boks Antrenörü Rıdvan Budak, “Avrupa Şampiyonluğu bekliyorduk. Kalite olarak Şampiyonada 57 kiloda mücadele eden diğer sporculardan daha iyidi ve bunu diğer ülke antrenörleri bile gördü.

dsc-2031.jpgİlk ravundu önde götürdü ama sonraki ravuntlarda işler yolunda gitmedi. Ama Avrupa 3.’lüğü de çok iyi bir derece. Önümüzde Gençler Dünya Şampiyonası var. Aynı ülkede düzenlenecek olan Şampiyonada Pınar’dan Dünya Şampiyonluğu bekliyoruz. Bu daha zorlu bir turnuva olacak ama Pınar’ın kalitesi ve mücadelesi ile bunun üstesinden geleceğini düşünüyorum.” Dedi.

dsc-2068.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.