CİZRE KAYMAKAMI İŞİTME ENGELLİ İKİ KARDEŞE SES OLDU

CİZRE KAYMAKAMI İŞİTME ENGELLİ İKİ KARDEŞE SES OLDU
Cizre’de göreve başladığı günden bu yana engellilere göstermiş olduğu ilgiden dolayı halkın takdirini kazanan Kaymakam Faik Arıcan, 9 ile 13 yaşlarındaki işitme engelli iki kardeşe ses oldu. ...
 Cizre’de göreve başladığı günden bu yana engellilere göstermiş olduğu ilgiden dolayı halkın takdirini kazanan Kaymakam Faik Arıcan, 9 ile 13 yaşlarındaki işitme engelli iki kardeşe ses oldu.

            Her konuda engelli vatandaşlara destek olan ve engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak adına çalışmalar yürüten Kaymakam ve Belediye Başkanı Faik Arıcan, 9 ile 13 yaşlarındaki işitme engelli Abdurrahman ve Barış Bükmece’ye işitme cihazı hediye etti.

            Duymakta zorlanan ve eğitimlerinden geri kalan 2. Sınıf Öğrencisi Barış Bükmece ve 7. Sınıfta okuyan abisi Abdurrahman Bükmece için Annesi Cihan hanım, Cizre Kaymakamlığına dilekçe verip duymada zorluk yaşayan çocuklar için yardım talebinde bulundu. 8 çocuklu ailenin maddi durumları olmadığından dolayı ve çocukların eğitimlerden geri kalmaması için Cizre Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı devreye girdi. Nur mahallesinde yaşayan anne Cihan Hanım çocuklarının duymadıkları için kaç kez sınıf tekrarı yaptığını belirtti, yeni işitme cihazına kavuşan ve hayatın sesini yeniden duyan Abdurrahman ve Barış’ın mutluluğu gözlerinden okunuyordu. Anne Cihan Bükmece çocuklarıyla birlikte Kaymakamlık Makamının kapısını çaldı ve yaptıkları yardımlardan dolayı Kaymakam Faik Arıcan’a teşekkür etti.Arıcan ise “Engelli gençlerimizin, engelini bir nebze de olsa gidermenin mutluluğunu yaşıyoruz. İmkânlarımız doğrultusunda gülmeyen yüzleri güldürmeye bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edeceğiz” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.