Şırnak Belediyesinin Mesleki Eğitim Merkezi Öğrencilerin Başarı Basamağı oldu

Şırnak Belediyesinin Mesleki Eğitim Merkezi Öğrencilerin Başarı Basamağı oldu
Şırnak Belediyesinin 3 yıl önce öğrenciler için açmış olduğu Mesleki Eğitim Merkezinde eğitim gören öğrenciler kazandıkları üniversiteler ile büyük bir başarıya imza attılar.

(Mevlüde Sevim) - 2022-2023 eğitim öğretim yılında yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) Şırnak Belediyesi Bünyesinde açılan Mesleki Eğitim Merkezinde hazırlanan 120 öğrenciden 106’sı çeşitli üniversitelere yerleşti. Buna göre 3’ü tıp, 8’i mühendislik, 1’i diş hekimliği, 3’ü hukuk fakültelerine, 91’i de diğer bölümlere yerleşti.

Şırnak Sanat Sokağı Atatürk Mahallesi’nde 2 bin metrekare alanda yer alan merkezdeki 7 derslikte, 25 öğretmen, öğrencilere eğitim desteği veriyor. Merkezde, çok sayıda kaynak kitap, 350 metrekarelik kütüphane ve çok amaçlı salonlar öğrencilerin hizmetine sunuluyor. Ayrıca Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav ile YKS’ye yönelik eğitim desteğinin yanı sıra gençlere enstrüman ve el sanatları kursu veriliyor.

İl ve ilçelerde tek gençlik merkezi olma özelliği taşıyan kurs, özellikle kalabalık ailelere mensup, evlerinde uygun çalışma ortamı bulunmayan, ekonomik durumları elverişli olmayan gençlere, bu ücretsiz eğitim desteğiyle sessiz ve ferah bir ortamda ders çalışma imkanı buluyor.

YKS’ye Belediyenin imkanları sayesinde hazırlanarak Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazanan Gülnaz Ağar, köydeki evinde ders çalışma imkanı olmadığı için merkezi tercih ettiğini ve çok güzel bir ortamda sınava hazırlandığını söyledi. ‘’Şırnak Belediyesinin imkanları sayesinde tıp fakültesine yerleştim. Çok mutluyum, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çok güzel bir ortamda eğitim alma imkanı oldu, değişik kaynaklardan denemeler yaptıklarını, kütüphaneden de en iyi şekilde yararlandım. Hayallerimi gerçekleştirmemde yardımcı oldukları için onlara minnettarım. Köyümün ilk doktor adayı oldum. Üniversiteyi bitirerek memleketime hizmet etmek en büyük amacım” dedi.

Öğrenciler kendilerine yönelik açmış oldukları Mesleki Eğitim Merkezi ve vermiş olduğu desteklerden dolayı Belediye Başkanı Mehmet Yarka’yı makamında ziyaret edip teşekkür etti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.