ESKİ DAİRE BAŞKANI ESMA CİVCİR`DEN ULUDERE KAYMAKAMINA ZİYARET

ESKİ DAİRE BAŞKANI ESMA CİVCİR`DEN ULUDERE KAYMAKAMINA ZİYARET
Eski Daire Başkanı Esma Civcir, Şırnak’ın Uludere İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Mehmet Fatih Yakınoğlu’nu ziyaret etti.Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü Eski Daire...
 Eski Daire Başkanı Esma Civcir, Şırnak’ın Uludere İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Mehmet Fatih Yakınoğlu’nu ziyaret etti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü Eski Daire Başkanı Araştırmacı Sanatçı Esma Civcir, Uygarlığın Doğduğu Topraklar Anadolu Şehr-i Nuh Projesi’ni görüşmek üzere Uludere  ilçe Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili  Mehmet Fatih Yakınoğlu’nu Kaymakamlık makamında ziyaret etti.

Ziyarette Uygarlığın Doğduğu Topraklar Anadolu Şehr-i Nuh Projesinin amacının Yerel halkın değer ve mitlerinde yaşayan Nuh’un gemisi ve mitolojisinin kendi ellerinden ve dillerinden anlatılması, tasarım bölgenin geleneksel kültürel materyal ve anlatımı ile manifestoyu işleme, ”İletişim İçerisinde” konusu sembollerle Cudi dağı silueti içinde anlatma, özellikle bölgenin önemli bir mitolojik ve dinsel öğesi Nuh Tufanı dokuma pano üzerinde tasvir edilecek sembol ve görseller kolajlanması olarak belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.