Kutsal Kitabımız Kuran'a Saygısızlık Eden Şahıs Gözaltına Alındı

Kutsal Kitabımız Kuran'a Saygısızlık Eden Şahıs Gözaltına Alındı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı "GEREĞİ YAPILDI-20" açıklamasıyla, İslami değerlere saldırıda bulunan ve Kuran-ı Kerim'e saygısızlık yapan bir şahsın yakalandığını duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Sosyal medyada yer alan ve İslami değerlere saldıran, kutsal kitabımız Kuran’ı Kerim’e saygısızlık yapılan görüntüler üzerine Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığımız tarafından inceleme başlatılmıştır." dedi.

Yapılan incelemeler sonucunda, söz konusu sosyal medya hesabının kapatıldığı ve içeriklerin silindiği tespit edildi. Paylaşımları yapan kişinin 23 yaşındaki M. Ç. olduğu belirlendi. M. Ç., Adana'nın Seyhan ilçesinde yakalanarak gözaltına alındı.

Adli İşlemler Başlatıldı

Şahısla ilgili Cumhuriyet Savcılığı tarafından "Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama" suçundan tahkikat başlatıldı. Bakan Yerlikaya, "Yüce kitabımız Kuran’ Kerim’e yönelik hakaret içerikli paylaşımları lanetliyorum. Milli ve manevi değerlerimizi aşağılamaya çalışan, nefret söylemleriyle halkımızı kin ve düşmanlığa tahrik edenler Yüce Türk adaleti önünde hesap verecektir," ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.