ŞIRNAK KAYYUMU YAPTIĞI HİZMETLERLE HALKIN KAHRAMANI OLDU

ŞIRNAK KAYYUMU YAPTIĞI HİZMETLERLE HALKIN KAHRAMANI OLDU
Yaklaşık 2 Yıl önce İçişleri Bakanlığı, Şırnak Vali Yardımcısı Turan Bedirhanoğlu'na Şırnak Belediyesini yönetme yetkisi verildi.Göreve geldiği ilk günden bu yana Şırnak'ın önemli...
 Yaklaşık 2 Yıl önce İçişleri Bakanlığı, Şırnak Vali Yardımcısı Turan Bedirhanoğlu’na Şırnak Belediyesini yönetme yetkisi verildi.Göreve geldiği ilk günden bu yana Şırnak’ın önemli sorunlarını çözmek için girişimlerde bulunan Bedirhanoğlu, kısa sürede Şırnaklı vatandaşların sevgilisi olmayı başardı.
 
 
Şırnak’ın HDP’li Belediye Başkanı Serhat Kadırhan’ın PKK terör örgütü soruşturması kapsamında açığa alınmasının ardından İçişleri Bakanlığı’nca belediyeye kayyum atandı.
Yaklaşık 2 yıl süre içinde, Şırnak’ın temel sorunlarını not edip problemlerin giderilmesi için adım atan Bedirhanoğlu, Şırnak’ın önemli sorunlarıyla yakından ilgilendi.
Şırnaklı çocukları da unutmayan Bedirhanoğlu, kent merkezinde Engelsiz Yaşam Parkı ve Şırnaklı Vatandaşlar için 83 dönüm arazi üzerine kurulu Mesire alanı yaptı. Yaklaşık 2 yılda yaptığı çalışmalarla kentte adeta unutulan belediyecilik anlayışını yeniden vatandaşlara hatırlatan Bedirhanoğlu, kısa sürede halkın sevgisini kazanmayı başardı.
Tehditlere İnat Vatandaşlarla Buluşmayı İhmal Etmedi
Terör örgütü PKK’nın ‘Kayyumlar hedefimizdir’ açıklamasını umursamadan gece gündüz kent merkezinde gezen Bedirhanoğlu, halkla bir bütün olarak kenti ileriye götürmeyi hedefliyor. Kayyum olarak atandığı belediyede 45 milyon TL miktarda borç olduğunu gören Bedirhanoğlu, belediyenin gelir gider harcamalarını çıkararak mağduriyetin önlenmesi için de çalışma başlattı ve belediye borçlarını belirli bir takvime bağlayarak ödüyor.
Kayyum olarak atandığı belediyede kentin temel sorunları ile ilgilenen Bedirhanoğlu, vatandaşlarla da bir araya gelmeyi ihmal etmemeye özen gösteriyor. Bulduğu her fırsatta esnaf ve halkla bir araya gelen Bedirhanoğlu, sorunları bir de halkın ağzından dinleyerek not almayı ihmal etmiyor.
“Önceden Hizmet Görmedik”
Şırnak Belediyesine kayyum olarak atanan belediye başkanından memnun olduklarını belirten vatandaşlar, daha önce gözle görülür hizmetler görmediklerini hatırlatarak, Bedirhanoğlu’nun göreve gelmesiyle birlikte gözle görülür ulaşım, su, eğitim, spor ve sosyo-kültürel alanlarda hizmet gördüklerinin altının çiziyorlar.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.