ŞIRNAK`TA MEMUR-SEN ÜYELERİ EMPERYALİZME KARŞI DİMDİK AYAKTA

ŞIRNAK`TA MEMUR-SEN ÜYELERİ EMPERYALİZME KARŞI DİMDİK AYAKTA
Şırnak Memur-Sen Suriye’de devam etmekte olan ‘Zeytin Dalı Operasyonu’ için Şırnak halkıyla bir araya gelerek basın açıklaması düzenledi. Memur-Sen Şırnak İl Başkanlığı tarafından düzenlenen basın açıklamasına...
Şırnak Memur-Sen Suriye’de devam etmekte olan ‘Zeytin Dalı Operasyonu’ için Şırnak halkıyla bir araya gelerek basın açıklaması düzenledi.
 
Memur-Sen Şırnak İl Başkanlığı tarafından düzenlenen basın açıklamasına Memur-Sen Şırnak Şube Başkanı Abdullah Çatı, AK Parti Şırnak İl Başkanı İbrahim Halil Erkan, AK Parti Şırnak Kadın Kolları Başkanı Hatice Atan, Şırnak Memur-Sen Yetkilileri, Sivil Toplum Kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ve ilgili kurum müdürleri ve kanaat önderleri katıldı.

Şırnak Memur-Sen İl Başkanı Abdullah Çatı yaptığı basın konuşmasında Suriye’nin Afrin kentinde yapılan ‘Zeytin Dalı Operasyonu’na destek verdiklerini, emperyalizme karşı dimdik ayakta olduklarını açıklayarak “ Askerlerimiz, vatanımızın bekası ve selameti için Afrin’de teröre karşı Zeytin Dalı Harekatı’nı gerçekleştiriyor. Harekatın 26. günündeyiz. “Beklemesinler” diyerek cepheye koşan yiğitlerimizin kimi şehitlik makamına, kimi gazilik mertebesine ulaştı. Operasyonun başlangıcından bugüne kadar “Düğüne gidiyoruz” diyen 31 yiğidimizi şehadete uğurladık. Biz, bütün inanmışlığımızla bir kez daha haykırıyoruz; onlar ölümü öldürdüler ve ölümsüzlük otağını mesken tuttular” şeklinde konuştu.

“TERÖR ÖRGÜTLERINE YÖNELIK “BITIRICI DARBE” HAMLESINI, “SAVAŞ” OLARAK GÖSTERMEYE KALKIŞANLAR VAR.”

Abdullah Çatı yapılan basın açıklamasında “Zeytin Dalı Harekâtı’nın gerekçelerini ve hedeflerini anlamakta zorlananlar, yanlış anlamak için çırpınanlar, çarpıtarak anlatmak için kıvrananlar var.” Diyerek sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye’nin terörle mücadele konseptini, Emperyal kulvarda, kapitalist blokta yer alan sözüm ona müttefik ve dost ülkelerin Türkiye’ye yönelik örtülü savaş ilanını, “sivil hassasiyeti” ambalajıyla perdelemeye çalışanlar var. Afrin’de yaşananlar üzerinden ortaya çıkan iki fotoğraf var. İlki; küresel terörle mücadele konusunda bedenini taşın altına koyan, Türkiye’dir. İkincisi ise terör örgütlerinin sırtını sıvazlayan, silah ve mühimmat yardımlarıyla terör örgütleriyle stratejik ortaklık kuran, bu şekilde Türkiye’nin yoluna taş koymaya çalışan küresel şer şebekesidir. Bu yüzden, sınırımızın yanı başında cirit atmaya yeltenen terör örgütlerinin kuruluş tarihçesini, Afrin’de yaşananların çerçevesini, Afrin merkezli Zeytin Dalı Harekatının esbabı mucibesini doğru bir içerikle ortaya koymak gerekiyor.”

“BU, EMPERYALIZMIN “TOZA DÖNÜŞTÜRME STRATEJISIDIR.”

Afrin’in emperyalist aklın çöküşünü sağlayacak, sömürgeci devletlerin Ortadoğu’dan göçüşünü hızlandıracak iradenin karargahı olduğunu söyleyen Çatı “Suriye’de oluşturmak istedikleri düzen öyle kirli bir düzen ki; tarihte eşine pek az rastlanır şekilde milyonlarca insanı katletti, yerlerinden yurdundan etti. Bu, emperyalizmin “toza dönüştürme stratejisidir. Toza dönüştürme stratejisi, emperyalizmin masa başında kurguladığı ve bizim medeniyet coğrafyamızda birkaç asırdır uyguladığı bir şiddet stratejisidir. Bu stratejinin uygulama aparatı, terörizmdir. Kullanışlı aptalları, terör örgütleridir. Emperyalizm, uluslararası hukukun oluşturduğu sızıntılardan faydalanarak bu hakikati gizlemeye çalışsa da, ortalığa saçılan cüruf, çirkef her şeyi ayan beyan bize göstermektedir. DEAŞ, PKK/PYD ve FETÖ arasındaki hem gizli hem de kirli ittifak, bütün çıplaklığıyla ortaya çıkmıştır. Afrin’de yürütülen operasyona karşı içeride karşıt cephe oluşturmak için ter ve dil dökenler de bizim nazarımızda bu kirli ittifakın, tapınak şövalyeleri hükmündedir” diye konuştu.

“TERÖR VE ÇATIŞMADAN ARINDIRILMIŞ ADİL BİR DÜNYA İSTİYORUZ.”

MEMUR-SEN ailesi olarak terör ve çatışmadan arındırılmış adil bir dünya istediklerini dile getiren Abdullah Çatı konuşmasına şöyle devam etti: ”Kimsenin kimseyi sömürmediği, hakça paylaşımın gerçekleştiği bir dünya için mücadele ediyoruz. Ne var ki; emperyalizm, başta bölgemizde olmak üzere sömürü düzenini sürdürmek için şiddeti ve terörü bütün dünya sathına yaymaktan çekinmemektedir. Biz sulh istiyoruz. Biz adalet istiyoruz. Fakat emperyalizm bölgemizden kovulmadan, emperyal taşeronu kanlı terör örgütlerinin kökü kazınmadan bunun sağlanamayacağını da çok iyi biliyoruz. Bu yüzden de çok rahat şunu deklare ediyoruz; “Türkiye, terörle mücadele ediyor, emperyalizme karşı da onurlu bir savaş veriyor.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.