En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? İşte düşünülen en net rakam

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? İşte düşünülen en net rakam
Emekli maaş zammında yeni detaylar ortaya çıktı. Kulislerde konuşulanlara göre en düşük emekli maaşı da belli oldu

Temmuz ayında emekli maaşlarına zam yapılacak. Yapılacak zam öncesinde çalışmalar hızlandı. Emekli maaşlarına ne kadar zam geliyor belli oldu

Emekli maaşlarında taban aylığın ve refah payının artırılması için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde çalışmalara başlandı.

Peki en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? İşte emekli zammıyla ilgili detaylar

Yeni Şafak’ın aktardığına göre en düşük emekli maaşının enflasyon farkı kapsamında 10 bin TL bandının üstüne çekilerek 12 bin 500 TL olması öngörülüyor.

Bu çerçevede, maaş zammında esas alınan kök aylık enflasyon oranında artırılacak. Böylece maaşı düşük kalan vatandaşların ekonomik şartlarının iyileştirilmesi için taban aylık yüzde 25 oranında zamlanmış olacak. Gerekli yasal düzenlemenin Meclis Başkanlığı'na sunulması için temmuzun ilk haftasında altı aylık enflasyon farkının açıklanması beklenecek. Maaş zamlarının, kök aylıklara yapılmasından kaynaklanan fark Hazine tarafından karşılanıyor. Böylece 2000 ve sonrasında emekli olan, 5 bin 500 TL ile 8 bin TL arasında değişen kök aylık alan 7 milyon kişiye, en düşük emekli aylığı olan 10 bin lira ödenebilmesi için Hazine desteği sağlanıyor.

3330655.jpg

Bu nedenle de Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bürokratları arasında yürütülen görüşmelerin neticelenmesine odaklanıldı. Enflasyon farkı dışında maaşlarda artış yapılamayacağı ama en düşük emekli aylığının da 10 bin TL bandında tutulamayacağı konusunda mutabakata varıldığı öğrenildi.

Ayrıca, 8 bin TL ve altında emekli kök aylığı olan kişilerin zamdan yararlanabilmesi için taban maaş sınırının yükseltileceği de aktarıldı.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi