Yağ çekmeden patates kızartması yapmanın püf noktası! Yağa eklenmeliymiş

Yağ çekmeden patates kızartması yapmanın püf noktası! Yağa eklenmeliymiş
Çıtır çıtır patates kızartması hazırlamak için bilmeniz gereken tarif

Patates kızartması yaparken, lezzetli ve kıtır kıtır bir sonuç elde etmek için dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları bulunmaktadır. Bunlardan biri de yağ çekmeden patates kızartması yapmanın sırrıdır. Geleneksel olarak patates kızartması yaparken genellikle bol miktarda yağ kullanılır ve bu da sağlık açısından tercih edilmeyen bir durumdur. Ancak, bu durumu değiştirmenin basit bir yolu bulunmaktadır.

Patates kızartması yaparken yağa eklenmesi gereken püf noktalardan biri, 1 tatlı kaşığı sirke eklemektir. Sirke, patatesin yağ çekmesini engelleyerek kızartmanın daha hafif ve lezzetli olmasını sağlar.

ÇITIR ÇITIR PATATES KIZARTMASI TARİFİ

Malzemeler


1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
2 orta boy patates
2.5 su bardağı ayçiçek yağı

TARİF

Patateslerin kabuklarını soyun.
Patatesleri orta kalınlıkta dilimleyin.
Patatesleri bir süre suda bekletin, ardından kağıt havlu üzerinde bekleterek kurutun.
Bir kasede nişasta, un, karbonat ve tuzu karıştırın. Karışımı patateslere ekleyerek harmanlayın. Ardından elekten geçirin ki fazla un dökülsün. Tencereyi ocağa alın ve 2.5 su bardağı ayçiçek yağı ekleyerek kızdırın. Kızgın yağa patatesleri atın.
Bir tabağın içerisine havlu peçete serelim ve kızaran patateslerimizi havlunun üzerine alalım fazla yağını peçeteye çektirip servis edelim. Afiyet olsun.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi