Elektriğe Yüzde 38 Zam: Şırnaklı Vatandaşlar Tepkili!

Elektriğe Yüzde 38 Zam: Şırnaklı Vatandaşlar Tepkili!
EPDK, enerji üretim maliyetlerindeki artış nedeniyle elektriğe yüzde 38 zam yapıldığını duyurdu.

1 Temmuz 2024 itibariyle geçerli olacak yeni tarifelerle, 100 kWh tüketimi olan bir mesken abonesi için ödenecek tutar 207,23 TL'ye çıktı. Şırnaklı vatandaşlar ise bu zamlara tepki gösteriyor ve geçim sıkıntısının arttığını belirterek, yetkililerden çözüm bekliyor.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), enerji üretim maliyetlerinde yaşanan artış nedeniyle nihai elektrik perakende satış fiyatlarında mesken abone grubu için yüzde 38, tarımsal faaliyetler abone grubu için yüzde 30, kamu ve özel hizmetler sektörü abone grubunun düşük kademesi için yüzde 38 ve yüksek kademesi için yüzde 20 oranında artış yapıldığını bildirdi.

Şırnaklı Vatandaşlar İsyan Etti

Şırnak'ta yaşayan vatandaşlar, artan elektrik faturaları karşısında büyük sıkıntı yaşadıklarını belirterek, "Her gün zam haberleri alıyoruz. Artık geçinemiyoruz," şeklinde tepki gösterdi. Bir an önce bu zamlara dur denilmesi gerektiğini savunan vatandaşlar, yaşadıkları mağduriyeti dile getirdi.

Yeni Tarifelerle Gelen Yük

Yeni tarifelere göre, mesken aboneleri için 100 kWh elektrik tüketimi 207,23 TL'ye çıkarken, tarımsal faaliyetlerle uğraşanlar yüzde 30 daha fazla ödeme yapmak zorunda kalacak. Kamu ve özel hizmetler sektörü de düşük kademede yüzde 38, yüksek kademede ise yüzde 20 zamlı tarife ile karşı karşıya kalacak.

Şırnaklı vatandaşlar, yüksek elektrik fiyatlarının hayatlarını daha da zorlaştırdığını belirterek, yetkililerden acil çözüm bekliyor. Zamların geri alınması gerektiğini savunan halk, geçim sıkıntısının her geçen gün arttığını ve bu duruma daha fazla dayanamayacaklarını ifade etti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.