Memur-Sen Şırnak, Basın Mensuplarını Ağırladı

Memur-Sen Şırnak, Basın Mensuplarını Ağırladı
Şırnak’ta yerel ve ulusal basında görev yapan gazeteciler, Memur-Sen İl Başkanlığının düzenlediği yemekte bir araya geldi.

Programa Memur-Sen’e bağlı Sağlık-Sen Şırnak İl Başkanı Sabğatullah Anmal ve Toç Bir-Sen İl Başkanı Süleyman Babat da katıldı. Etkinlikte, basının toplumdaki rolü ve önemi bir kez daha vurgulandı.

"Basın, Toplumun Aynasıdır"

Memur-Sen Şırnak İl Başkanı Abdullah Çatı, yemekte yaptığı konuşmada, basının toplumdaki önemli görevine dikkat çekerek şunları söyledi:

"Basın mensupları olarak, toplumu aydınlatma ve bilgilendirme konusunda önemli bir role sahipsiniz. Sizler aracılığıyla topluma ulaşarak kamuoyunu bilgilendirme görevinizi titizlikle yerine getiriyorsunuz. Biz de Memur-Sen olarak, sizlerin bu önemli görevini takdirle karşılıyor ve destekliyoruz."3.jpg

Memur-Sen’in Misyonu

Çatı, Memur-Sen ailesinin geniş bir aile olduğunu vurgulayarak, kendisinin 8 yıldır Memur-Sen Şırnak İl Başkanı olarak görev yaptığını belirtti. Çatı konuşmasında şunları ifade etti:

"Memur-Sen olarak amacımız, kamu çalışanlarının daha iyi şartlarda, daha iyi imkanlarda çalışmasını sağlamak, hakkın ve adaletin yanında durmak, sorunların karşısında durmak. Kamuoyunu bilinçlendirmek, yeri zamanı geldiğinde halkı cesaretlendirmek, korkuları ve kaygıları yenebilecek şekilde adımlar atmak. Bu doğrultuda çalıştık ve yeri geldiğinde zor zamanlarda bayrak yürüyüşleri, Kudüs mitingleri düzenledik. Tek derdimiz, yıllardır sindirilen, korkutulan, kaygılandırılan bir toplumu cesaretlendirmek ve şehrimizin insanlarını haksızlık karşısında cesaretlendirmektir."

Çatı, gazetecilere de teşekkür ederek, onların haberleriyle her zaman Memur-Sen’in sesini duyurduklarını ve bu işbirliğinin devam edeceğini belirtti. Çatı, "Tek derdimiz, bu ilin çocuklarının ve kamu çalışanlarının sıkıntıları, problemleri ve Şırnak halkının daha güzel, yaşanabilir bir şehirde, korkmadan, zalimin karşısında durabilme cesaretiyle yaşayabilmelerini sağlamaktır. Bu doğrultuda çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Gazetecilerin Haber Yapma Özgürlüğü

Sağlık-Sen Şırnak İl Başkanı Sabğatullah Anmal ise konuşmasında, gazetecilerin haber yapma özgürlüğüne vurgu yaparak, "Gazetecilerin doğru bir şekilde haber yapma özgürlüklerine kimsenin müdahale etmemesi gerektiğini savunuyorum ve bunun karşısındayım. Öz eleştiriler bizim için yol göstericidir" dedi.

Gazetecilerden Teşekkür

İşlerinden dolayı programa katılamayan Şırnak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Mir ise Memur-Sen’in gazetecilere yönelik düzenlediği program için teşekkür ederek, "Böylesine anlamlı bir etkinlikte bulunamamaktan üzüntü duydum. Ancak gazetecilere verilen değer ve destek için Memur-Sen’e teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.