Şırnak Barosu’ndan Ağaç kesimine tepki

Şırnak Barosu’ndan Ağaç kesimine tepki
Şırnak Barosu, Şırnak genelinde yaz aylarının başlaması ile birlikte yapılan ağaç kesimlerine yaptığı açıklama ile tepki gösterdi. Şırnak Baro Başkanlığı “Şırnak'ta Doğa Katliamına İzin Vermeyeceğiz! “ dedi.

Şırnak Baro Başkanlığı Sosyal Medya Hesabı “X” platformundan yaptığı açıklamada Şırnak genelindeki ağaç kesimlerinin devam ettiğini ancak Baro olarak buna kayıtsız kalmayacaklarını ifade ederek yaşanan ağaç kesimlerine tepki gösterdi.

rnak-barosundan-cizre-spora-yonelik-saldiriya-kinama-001.jpeg

Şırnak Baro Başkanlığının “Şırnak'ta doğa katliamına izin vermeyeceğiz!” başlığı adı altında paylaştığı açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Şırnak'ta yaşanan doğa katliamına ilişkin her yıl yapmış olduğumuz başvurular, suç duyuruları ve kamuoyuna sunmuş olduğumuz raporlara rağmen bölgeyi ağaçsız ve kurak bırakma girişimi kaldığı yerden devam ediyor.

rnakmanset.jpg

Baromuza gelen şikâyetler ve ulaştığımız görüntülerden de anlaşılacağı üzere her sene olduğu gibi aynı süreç işletiliyor. Yaz mevsimi itibariyle bu kesimler ve tahribatlar hızlı bir şekilde artmakta, her gün yüzlerce ton endemik ve tarihi ağaçlar yok edilmektedir. Daha önce de söylediğimiz gibi Şırnak doğası ranta kurban ediliyor ve istenen şey, madenlerle donatılmış bir alan ve şantiye sahasına çevrilmiş bir doğa. Gelinen süreçle beraber hukuki süreci olduğu gibi devam ettirme konusundaki irade ve kararlılığımızı ortaya koyacağımıza ve doğamızın gözümüzün önünde talan edilmesine göz yummayacağız.

1658466829agac-kesimi.jpg

Çevre ve Kent komisyonumuzun da titizlikle takip ettiği ve daha önce almış olduğumuz Ombudsman kararına rağmen devam eden bu süreci yakından takip ettiğimizi ve gerekli girişimlerde bulunacağımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz. Diye ifade edildi.

Kaynak:Azad Mendeş

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.