Şırnak Devlet Hastanesi'nde Cihaz Sorunları Bitmiyor: Hastalar Mağdur

Şırnak Devlet Hastanesi'nde Cihaz Sorunları Bitmiyor: Hastalar Mağdur
Şırnak Devlet Hastanesi'nden gelen son bilgilere göre, tomografi cihazının arızalı olmasının yanı sıra EMG (Elektromiyografi) cihazının da üç aydır çalışmadığı öğrenildi.

Bu durum, hastaların mağduriyetine yol açarken, hastaların Mardin, Batman ve Diyarbakır gibi çevre illere sevk edilmesine neden oluyor. Hastalar, sağlık hizmetlerindeki aksaklıklardan şikayetçi olduklarını ve tüm tıbbi cihazların yenilenmesi gerektiğini belirterek, mağduriyetlerinin giderilmesini talep ediyor.

Elektromiyografi (EMG) Nedir?

EMG, kasların ve sinir hücrelerinin elektrik sinyallerine ne kadar iyi yanıt verdiğini ölçen bir tanı testidir. Kasların dinlenme veya kullanılır haldeyken ürettiği elektrik sinyallerine bakılarak hastalığın nedeninin kaslarda mı yoksa sinirlerde mi olduğu belirlenir. EMG testi, küçük iğneler (elektrotlar) yardımıyla kasların içine batırılır ve bu elektrotlar tarafından toplanan elektriksel aktivite bir osiloskopta görüntülenir. Bu sayede kasların performansı ve sinirlerin tepki verme yeteneği hakkında bilgi sağlanır.

Hastalar, bu önemli sağlık hizmetlerinin aksamasının kendilerini zor durumda bıraktığını ve daha fazla mağduriyet yaşanmaması için cihazların yenilenmesi gerektiğini vurguluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.