Şırnak'ın Gizli Cenneti: Nasrafa Kaplıcaları Şifa Arayanları Bekliyor

Şırnak'ın İkizce köyüne bağlı Nasrafa kaplıcaları, bölge halkı tarafından şifa kaynağı olarak biliniyor. Ancak, ilgisizlik nedeniyle kaplıcaların durumu içler acısı.

İkizce halkı ve muhtar, kaplıcaların onarılması için yetkililere ve hayırseverlere çağrıda bulundu.

Şırnak merkez ve çevre ilçelerinden vatandaşların sıkça ziyaret ettiği İkizce köyüne bağlı Nasrafa kaplıcaları, kaderine terk edilmiş durumda. Bölge halkı, özellikle Çarşamba günleri şifa bulmak için bu kaplıcalara akın ediyor. Ancak, ilkbaharda su debilerinin yükselmesi nedeniyle kaplıca kulübeleri hem çamur dolmuş hem de yıkılmış durumda.

Vatandaşlardan Osman T, "Bölgemizde çok güzel şifa kaynağı olan üç adet kaplıca var. Mantar, romatizma ve birçok kaşıntı hastalıklarına iyi geldiği belirtilen bu kaplıcaların bir an önce onarılıp halkın hizmetine açılmasını talep ediyoruz," diyerek bölge halkının beklentilerini dile getirdi.38c3c9ea-8fae-459f-9cca-e54b1e3ed2c2.jpgDaha önce kaplıcaların yolunu yaptığını belirten Muhtar Hasan Caner ise hayırseverlere ve yetkililere seslenerek, "Kaplıcaları yapan kişinin hayrına olsun. Bu, kişisel bir menfaat değil, halk için toplumsal bir hayır işidir. Türkiye’nin birçok ilinden buraya gelenler var. Mersin’den, Adana’dan, Şırnak ve çevre illerinden buraya gelip, şifa arayanlar var. Yetkililere ve hayırsever iş insanlarına sesleniyorum. Bir an önce burayı faaliyete geçirelim. Sizler de göreceksiniz burası tam bir turizm şehri olacak. Bölgenin dört bir yanından buraya gelen insanlar şifa buluyor. Maalesef şu an harabe olmuş durumdadır. İnsanlar açısından böylesine mühim olan bir şifa kaynağının tekrardan onarılıp, halkın hizmetine sunulmasını bekliyoruz," dedi.img-20240702-wa0008.jpgNasrafa kaplıcalarının yeniden faaliyete geçmesi, sadece bölge halkının değil, aynı zamanda çevre illerden gelen vatandaşların da şifa bulmasını sağlayacak. Kaplıcaların onarılması ve turizme kazandırılması, Şırnak’ın önemli bir şifa merkezi olma potansiyelini de beraberinde getirecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.