Şırnak genelinde yeni yasaklar! Valilik tarafından resmi duyuru yapıldı...

Şırnak genelinde yeni yasaklar! Valilik tarafından resmi duyuru yapıldı...
Şırnak valiliği tarafından yeni yasaklar duyuruldu. Şırnak genelini ilgilendiren yasakların tüm detayları haberimizde

10 gün süreyle gösteri, yürüyüş ve açık hava toplantılarını yasakladı. Bu yasak kapsamında kitlesel cenaze merasimi, anma töreni, şenlik, konser, eğlence ve oyun temsili gibi etkinlikler de yapılamayacak.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, yasakların 16 Eylül'den itibaren geçerli olacağı ve 26 Eylül'e kadar süreceği belirtildi.

ŞIRNAK'TA YASAK DIŞI TUTULAN ETKİNLİKLER NELER?

Yasak kapsamında sadece Valilik ve kaymakamlık makamlarının uygun göreceği etkinlikler ile kamu kurum ve kuruluşlarının düzenleyeceği programlar, resmi bayramlar ve spor müsabakaları yapılabilir.

VALİLİK AÇIKLAMASINDA NELER YER ALIYOR

Öte yandan Şırnak valiliği tarafından söz konusu yasak kararıyla ilgili bir açıklama yapıldı. İşte o açıklama

hq720.jpg

"Belirtilen amaçlar doğrultusunda yapılması muhtemel her türlü açık yer toplantıları ile gösteri yürüyüşleri, toplu olarak karşılama ve uğurlama merasimleri, kurum ve kuruluşların kendi binası dışında yapacakları basın açıklaması, oturma eylemi, miting, çadır kurma, imza kampanyası, stant açma, kitlesel cenaze merasimi, anma töreni, şenlik, konser, eğlence, oyun temsili, gösteri türündeki tüm eylem ve etkinlikler, ses yayın araçlarıyla yapılabilecek her türlü sesli ve görsel faaliyetler, dilek feneri, balon uçurmak, dron-paramotor gibi her türlü hava faaliyetleri ile ticari kimliği bulunan özel hukuk tüzel kişilerinin ticari faaliyetleri hariç olmak üzere, el ilanı, broşür dağıtılması, afiş ve pankart asılması gibi etkinlikler tüm il sınırları içerisinde 10 gün boyunca yasaklanmıştır."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.