Resimdeki 2’inci gizli hayvanı yüz kişiden sadece 1’i bulabiliyor! Zekanızı hemen test edin

Resimdeki 2’inci gizli hayvanı yüz kişiden sadece 1’i bulabiliyor! Zekanızı hemen test edin
IQ seviyenizi test etmek için mükemmel bir Optik İllüzyon testini sizler için hazırladık. İşte o test

Optik illüzyonlar, insan zihninin ilginç bir yanını ortaya çıkarır. Görsel algıyı yanıltarak, beynimizi adeta meydan okurlar. Bu tür illüzyonlar, son yıllarda internet üzerinde oldukça popüler hale geldi. İşte bu popülerlik kazanan optik illüzyon testlerinden biri de, "gizli hayvan" testi.

Bu test, bir fil resmi içinde saklı bir hayvanı bulma üzerine kurulu. İlk bakışta resimde sadece bir fil görülmekte, ancak dikkatli bakıldığında filin hortumunda kütük tutarken, çiftliğin içinde bir yerlerde saklı bir hayvan daha görülebiliyor. Ancak uzmanlar, insanların sadece yüzde 1'lik kesiminin bu ikinci hayvanı görebildiğini söylüyor.

Testi çözmek için verilen süre ise 11 saniye.

Türkiye Gazetesi’nin internet sitesinde yer alan teste göre, bu optik illüzyon görselinde, hortumunda kütük tutan bir fil görebilirsiniz. Peki, çiftliğin içinde bir yerde saklanan ikinci hayvanı bulabildiniz mi?

Filin çiftlikteki tek hayvan olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Hala ikinci hayvanı bulamıyorsanız, resmin sağ tarafına bakmayı deneyin.

141020221634436967465.jpg

141020221634436967465.jpg

İkinci hayvanın yüzü filin kuyruğunun hemen yanında gizlidir.

Rahatça görebilmeniz için aşağıdaki resimde mavi renkle vurgulandı

141020221635026967812.jpg

Mavi renkle işaretli yüz, bir atın ya da zürafanın yüzüne benziyor. Bazıları ayrıca ikinci hayvanın yüzünü bir dinozorun yüzü olarak tanımlıyor.

Araştırmalar, optik illüzyonların beynimizin nasıl çalıştığına dair süper bir fikir verdiğini gösteriyor. Uzmanlar beyninizi zor bulmacalarla ne kadar çok çalıştırırsanız, zekanıza o kadar katkı sağlayabileceğinizi vurguluyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.