CİZRE BİR ÇIKMAZ SOKAĞA DÖNÜŞMEDEN

Cizre’de son zamanlar da yaşanan kayıp ve intihar olayları insanları üzmekte ve derinden etkilemektedir. İnsanların aile yapısı ve akran çevresi bu gibi durumlarda etkili olmakla beraber olayın sosyal, ekonomik, psikolojik boyutlarının da olduğunu unutmamak gerekir

Her sabaha bir kriminal vaka veya ölüm haberleri ile uyanmak gibi bir ilçe kaderini yaşamamak için bu tip vakaların yaşanmaması adına Aile bireyleri çocuklarını periyodik aralıklarla takip etmeli, sorunlarının kaynağına inmek için onlarla sürekli iletişim halinde olmalıdır. Okul okuyor veya çalışıyorlar ise bulundukları ortamların güvenli olup olmadığını kontrol etmeli, güvenlik kaygısı ve madde bağımlılığı gibi eğilimlerini hissetikleri anda onları koruma kalkanı altına alıp kaderlerine terk etmemelidir.

Her aile her birey çocuklarının özellikle kız çocuklarının yaşadığı çevreyi iyi analiz etmelidir. Bu sorun sadece bir ailenin ya da bir çevrenin sorunu değildir bu sorun tüm Cizre’nin en derin yarasıdır. Bu konuda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde bulunun İl ve İlçe Kurumları Muhtarlar aracılığıyla bu sorunları yaşayan psikolojik bunalımda ki çocukları tespit edip gerekli psikolojik tedaviyi sunmalıdır. Ailelerde bu konuda gerekli bilgilendirmeler ile aydınlatılmalıdır. Bu konuda gerekli kurumlar ve Sivil Toplum Kuruluşları ( varsa ) bir konsensüs oluşturup haftalık ya da aylık toplantılarla bu sorunun kaynağına inmeli ve gerekli tedbirler alınması konusunda harekete geçmelidir.

Cizre bir çıkmaz sokağa dönmeden bu tedbirler alınmalıdır.

Sorun çok büyük her ne kadar görmesek de görmek istemesek de yarın bu sorun bizim kapımızı da çalabilir..

Bu yazı toplam 125 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erkan ÖZKALAY Arşivi