Cizre’de Evliliğin Gerçek Bedeli

Evlilik, fazla dokunmak istemediğim ama son zamanlarda maruz kaldığımız bir konu olmuştur. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Cizre’de de her mahallede düğün sesi geliyor. Eskiden her birini ayrı bir başlıkta ele aldığımız başlık parası ve zorla evliliği eskisi kadar fazla olmadığını söylemek hepimiz için güzel bir haberdir. Asıl üzerinde durulması gereken önemli nokta ise bilinçsiz yapılan evliliklerdir.
*
Zaman bize bazı sorunları aştığımızı gösteriyor. Gözlerden kaçan, belki de sosyologların üzerinde durması gereken bir konuya dikkat çekmek istiyorum. Cizre’de kaç kadın Kovid -19 sonrası okula dönmeyip direkt evlilik yolunu seçti? WhatsApp durumlarında paylaşılan gelinlerin bazılarının yaşı küçük, okulda olması gereken bir kız çocuğunun halayda olmasını korkarım ki ilerde adliye koridorlarının boşanma mesailerini etkileyebilir.
*
Evliliğin gerçek bedeli, ne altın ne lüks bir ev ne de zengin bir kocadır. Evliliğin gerçek bedeli bilinçli evliliktir.22 yaşındaki bir kızı, hayallerinin peşinden gitmesini engelleyen bir damada fazla güvenmeyin. Okuma şansınız varsa önce eğitim için zaman ayırın böyle bir fırsatınız yoksa evleneceğiniz insanlarla bilinçli evlilikler yapın. Düğünde size takılan altınlar, dengesiz bir damadın bir anlık hırsına kurban gidebilir. Size vaat edilen güzel bir evde zindan hayatı yaşabilirsiniz. Sizi ve ailenizi gerçek anlamda seven, biraz statü biraz da para görüp kibirlenmeyen delikanlılardan yana karar kılın. Evlilik kolay değil, bir ömürdür.
*
Özellikle Z kuşağı TiKTOk’taki kız isteme videolarına özenmesin. Biliyorum herkes mutlu olmak ister ama gerçek mutluluk bilinçli bir evlilikten geçer. Unutmayın, adliyelerde boşanmayı bekleyen birçok kadın en az sizin kadar mutlu olmak isteyenlerdi. Evliliklerini bilinçli bir şekilde yürüten ve eşlerine saygı gösteren tüm çiftlere mutluluklar dilerim.

Bu yazı toplam 582 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ömer AYDA Arşivi