Dilan Polat ve Benzerleri

Sosyal medya, bugünlerde Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin üzerine çok konuşuyor. Haklarında "Kara para aklama" soruşturması başlatılan güzellik merkezleri sahibi sosyal medya fenomeni Polat çifti, zor günler yaşıyor. Farkında mısınız sosyal medyada para saçma tabancasıyla görgüsüzlüğün her halini teşhir eden bu çift ne çok konuşuldu?
*
Tüm Türkiye’de olduğu gibi Cizre’de de yolda yürürken bazen düğünü seyredenler bile bu çiftin hikayesinden haberdardır. Özellikle bazı insanların dilinden düşürmediği 'enerji' kelimeli şarkısı, 13 saatte 1,2 milyon izlenmişti.
*
Saçını Eurolarla sarıp abartılı yaşam tarzlarıyla dikkat çeken çift, birbirlerine aldıkları lüks ve pahalı hediyelerle gündemde yerini aldı. Sosyal medyada irili ufaklı bunlardan bir sürü insan var. Toplum olarak ne yazık ki bunları takip ediyoruz. Bazen onlardan biri olmak istiyoruz, bazen onlara yetişmek için mücadele ediyoruz.
*
Onların kiminle küs olduklarını biliyoruz, neler yediklerine şahit oluyoruz, lüks yaşamlarını onlardan daha çok takip ediyoruz. Kader, bu tip insanların çalışarak bu zenginliğe ulaşmadığını gösterdi. "Kara para aklama" soruşturması kapsamında yargılanıyorlar. Yargılanmalarına asla üzülmeyin, bırakın yargılansınlar. Bu toplumun içinde parasıyla itibar görmüş her insan, parası kadar değer görsün hele ki bu para haksız yere kazanılmışsa asla onları affetmeyin.
*

Bir yandan lüks bir yaşam süren bunlara benzer bazı haramzadeler, milyonlarca yoksul insana hakaret edercesine yaşamıyorlar mı? Bu haramzadeler, yoksulların sefaletinden birinci dereceden sorumlu değil mi? İnsan onuruna yakışır bir yaşam için mücadele eden bir insanla haramla hileyle haksız kazanç elde eden insan eşit mi?
*
Hayat şartları, birini baba parasıyla birini de haksız kazançla birini de her şeye rağmen onuruyla sınar. Demem o ki sosyal medyayı yersiz yere meşgul eden bu konular ve insanlarla fazla ilgilenmeyin. Hatta gerçek hayatta çevrenizde parasıyla hava atanların parayı nasıl kazandıklarına bakın. Terazileri eğikse bu tip insanlara gülüp geçin. Bunların şatafatlı hayatlarına da asla özenmeyin. Az şeye sahip olmak lükstür. Lüks paranın satın alamayacağı şeydir.

*
Lüks içinde yaşadığını düşünen bu insanların ne hikayelerini dinleyin ne de bunları ait olduğunuz toplumda yüceltin. Ki bunlardan bazıları bir ticaret tutturmuşlar gece gündüz çalıştık derler, asla gece gündüz çaldık demezler. 1 aldığını 100’e sattık demezler. Yıldan yıla haram parasının fitresini de vermeyi ihmal etmezler. Dilan ve onun gibilerin serveti araştırılmalıdır. Bu toplumda kim haram yoldan zengin olmuşsa hesabını ödemeden göçüp gitmesin!
Filistin kan ağlarken ne yazık ki biz bunları konuşmak zorunda kalıyoruz. Türkiye’nin asıl gündemi bu değil.
*
Toplumun düzeni için zenginler kendine çeki düzen vermelidir. Zenginliğin bir yasası olup denetlenmelidir. Bu adamlar kendilerini toplumun geri kalanından ayırmaya devam ederlerse alt sınıfı hepten kaybederiz. Böylelikle kendi kurallarını yaratan bir grup süper zenginin demokrasiyi bile tehlikeye sokacağına şahit oluruz.

Bu yazı toplam 441 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ömer AYDA Arşivi