Komedi Kültürümüz

Gülmek, eğlenmek insanoğlunun doğasında var. Bilim, gülmenin sağlık anlamında da birçok faydası olduğunu ifade ediyor. Gülmek de tıpkı bir dil gibidir. Her ülkede mizahi bir şekilde sözel ya da fiziksel olarak yapılan eylemlerin bir bütünüdür. Bu hayatın hengâmesinde bizi güldüren herkesi seviyoruz. Güldürdükçe daha çok seviyoruz. Pandemide karşımıza çıkan Hasan Can Kaya’ya daha çok gülüyoruz.
*
Sosyal medya hesapları onun güldürme sahneleriyle doludur. Bu yetmemiş gibi Acun Ilıcalı bu arkadaşa sahip çıkarak birlikte bir projede yürüyorlar. Hasan Can Kaya’yı tanımayan yok ama tanımanızı da öneririm çünkü halimizin ne kadar içler acısı olduğu görmek için. Biletleri yok satan bu arkadaşa hunharca gülüyoruz. İnsan psikolojisini çok iyi yerden yakalayan bu arkadaş, tahtaya “Konuşanlar” yazıp iğrenç konuşan herkesin üzerinde prim yaparak kendi deyimiyle bizi ayı gibi güldürüyor.
*
Tekli sandalyelerde oturan her meslek grubundaki insanları “Argo” cümlelerle güldürmenin adına sanat ve kıvrak zeka diyor. Şahsına ve zekasına bir şey demek haddime değil ama küfür kültürüyle gülen her insanın zekasına diyecek bir çift sözüm var. Yatak odasını komediye alet ederek güldürmek, ne zamandan beri kıvrak zeka olmuş? Bu tebessüm kültürümüzü iğrençleştirmekten öteye geçmeyen, cinsel açlığın mizahi tablosudur. Bunca acının, kederin içinde gülmek elbette güzel ama komedinin bile bir kültürü var. Kim bilir belki de Hasan Can Kaya bastırılmış duyguların profilidir.
*
O zaman da yolda yere tüküreni yadırgayan insanlar, ekranlarda herkesin anasına söveni alkışlamasın! Kendi kültürünüzle bize ucuz bir şekilde pazarlanan her şeyi de almayın. Ucuz bir şekilde güldüğümüz her espri, kültürümüze ve geleceğimize pahalıya mal olur.

Bu yazı toplam 484 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ömer AYDA Arşivi