Öğretmenler Günü

24 Kasım, öğretmenlerin saygınlığını ve önemini kutlama açısından büyük önem taşıyor. Çocuklarımız her 24 Kasım’da öğretmenleri için aldığı hediyeleri gülümseyerek taşır. Masum yüzlü çocuklarımız yol boyunca hediyelerini karşılaştırır. Kimi sen gül mü aldın der kimi kalem mi aldın diye büyük bir merak ve heyecanla sorar? Velilerimiz, çam sakızı çoban armağanlarıyla çocuklarının kahrını çeken öğretmenleri unutmaz, unutmamalıdır. Öğretmenlik mesleği eskiden olduğu gibi şimdi de eğitimde önemli bir role sahiptir.
*
Bilgiye aracılık eden, yeniliği takip eden bir insanın varlığı olmadan gerçek anlamda eğitim olmaz. Bundan dolayı öğretmenler bir ülkenin önceliği olmalıdır. Öğretmenlerine saygı duymayan ve değer vermeyen toplumlar, geleceğe dair bir vizyona sahip olmayan toplumlardır. Çünkü öğretmenler atanırken sadece okullara değil bir toplumun bütün değerlerine atanır. Yeniliğe atanır, iyiliğe ve gerçeğe atanır.
*
Görev yaptıkları okullarda kendilerini geliştirerek çocukların aydınlığına ve doğruluğuna atanır. İşte bu yüzden de öğretmenlik her zaman övgü alan ve almaya devam eden bir meslek olmalıdır. Gelecek için öğretmenlere yatırım yapılması gerekir.
*
Öğretmenlikle ilgili sorunların olduğu gizlenemez bir gerçektir. Elbette bu sorunlar sizin enerjinizi etkiliyor. Eğitim sistemindeki anlık değişimler ve kimi eşitsizlikler, beraberinde birçok sorunu getirir. Eğitimdeki sorunlar pratik eyleme dönüşmediği sürece sonuç alınmaz.
*
Her öğretmenler günü plansız bir çalıştay gibidir. Kimi iyi dilek ve temennilerde bulunur, bazıları da toz pempe mesajlar yazarak sorunlara değinir. Lakin bu anlamlı günde öğretmenliğin şikâyetlerden, imkânsızlıklardan arındırılmamış bir meslek olduğunu kabul etmemiz gerekir.
*
Her çocuk, mesleğinin değerini bilen fark yaratan bir öğretmeni hak eder. Öğrenciler geleceğin eğitimle var olacağını, öğretmenliğin dünyanın en güzel mesleği olduğunun farkındadırlar. Bu bilinçteki öğretmenlerin azmini kutlamak zorunda olduklarını bilirler. Öğrenciler, şov yaparak ya da ona buna iyi görünmek için öğretmenlik yapanlardan taraf değiller. Öğrenciler, o beyaz önlüğü giymeyi kabul eden bir öğretmenin bütün renklere göğüs gereceğini bilir.
*
Öğrenciler, yorulduğunuzun ve uykusuz kaldığınızın farkındalar. Onlar bazen dengesiz bir veliye denk gelerek şiddet gördüğünüzü biliyorlar ama hiçbir zaman öğretmen olduğunuzu unutmuyorlar. Her şartta onlara verdiğiniz sevgiye kayıtsız kalmadan sizi seviyorlar. Öğretmenlerin iyi insanlar olduğunu bilir, iyilerin de asla ölmeyeceğini iyi bilirler.
Çocuklarımızın yetişmesinde büyük rol oynayan, her türlü fedakarlığı gösteren öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun.

Bu yazı toplam 83 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ömer AYDA Arşivi