Rezil Edebilirsiniz

Kadına yönelik şiddet neredeyse tüm dünya ülkelerinde görülen evrensel bir sorundur. Toplumsal cinsiyet eşitliği de bu sorunun bir parçası olmakla birlikte yavaş ilerlemeye sebep oluyor. Böylelikle kadınların erkeklerden daha az özgüvenli olmasına neden oluyor.
*
Özgüvensizlikle ilgili yapılan araştırmaların başında da ne yazık ki bazı erkeklerin tacizleri geliyor. Bu durum da kadınların yaşantılarında çektiği zorlukları derinleştiriyor. Edebiyle başarılı bir şekilde hayata tutunmaya çalışan kadınlarımız çoğu zaman günlük hayatlarında sözlü tacizlerle mücadele etmek zorunda kalıyor.
*
Bu tacizin farklı versiyonlarına maruz olan kadınları, bu tür insanlardan nasıl koruyabiliriz? Bu sorunun cevabını vermek zordur. İngiltere bu soruya cevap olarak dünyaya emsal olabilecek bir uygulamayı devreye koydu. Tebdil-i kıyafetan bir kadın polis devriye ekibi, sokakta kadına laf atan bir erkeği suçüstü yakaladı, 100 sterlin para cezası kesti. Türkiye’de de farklı caydırıcı örnekleri olabilir.
*
Kadınlar ise tüm bu zorbalıklara karşı cesaretli olmalıdır.Erkeklerin temas, laf atma, yol kesme ve ısrarlı bakışlarına maruz kaldığınızda kişiyi orada rezil edebilirsiniz.
*
Laubali konuşmasında sınırı olmayıp utanmadan size laf atanları asla affetmeyin, toplum içine çıkmayacak kadar rezil edebilirsiniz. Bu hareket toplumun huzurunu bozmaz aksine toplumu bu tip çirkinlerden uzaklaştırırsınız.
*
Kadını cinsel bir obje olarak görüp günlük hayatta da onun iffetine laf edenlere adaletli ve karakterli adamlar da karşı olmalıdır.
*
Şu bir kadının iyi niyetini görüp iki büklüm olup konuşmasını bile değiştiren namertler var ya işte onlardan yana size zarar geldiğinde müdahaleyi erken yapın. Bu tip insanlar her yerdeler. İdarede, kurumlarda, şirkette, sokakta ve kafedeler. Bu gereksiz nefes alanlar her yerdeler. Onların yaptığı hataları asla affetmeyin, toplum içinde rahatça gezemeyecek kadar rezil edebilirsiniz.

Bu yazı toplam 368 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ömer AYDA Arşivi