ŞIRNAK`TA LİDER ÇOCUK TARIM KAMPI YAPILDI

ŞIRNAK`TA LİDER ÇOCUK TARIM KAMPI YAPILDI
Bu seneki kamp programı "Beslenme ve Gıda için Biyo çeşitlilik" ve "Yenilebilir Yabani Bitkiler" teması ile 2018 yılı “Lider Çocuk Tarım kampı” Şırnak'ta yapıldı. ...
 Bu seneki kamp programı "Beslenme ve Gıda için Biyo çeşitlilik" ve "Yenilebilir Yabani Bitkiler" teması ile 2018 yılı “Lider Çocuk Tarım kampı” Şırnak’ta yapıldı.

         Şırnak Gıda Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “Bakanlığımız Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı tarafından başlatılan İlkokul 4`üncü sınıf öğrencilerine doğa bilinci ve çevre farkındalığını kazandırmak, tabiatla buluşmalarını sağlamak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve güvenilirliği hakkında bilgi vermek amacıyla ülke genelinde uygulanan; Lider Çocuk Tarım Kampı, bu seneki kamp programı "Beslenme ve Gıda için Biyoçeşitlilik" ve "Yenilebilir Yabani Bitkiler" teması ile ilimizde gerçekleştirilmiştir” denildi.

         Düzenlenen Lider Çocuk Tarım Kampı`na Şırnak Merkez ilçede bulunan Şehri Nuh, Rekabet Kurumu, Vakıf ve Mehmet Emin Acar ilkokullarından 5`er öğrenci olmak üzere toplamda kampa 20 öğrenci seçildi. Öğrencilere kamp süresince gözetmen öğretmenler Ece Kaya ve Yavuz Dalpolat eşlik etti. 

         Şırnak Gıda Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürlüğü personellerinden Ziraat Mühendisi Hale Erçelik tarafından öğrencilere hem kurumu tanıtan hem de kampın teması olan "Beslenme ve Gıda için Biyoçeşitlilik" ve "Yenilebilir Yabani Bitkiler" ilgili sunum yapıldı. Beytüşşebap ilçesinden toplanan ışkın, kenger ve bazı yenilebilir yabani bitkiler çocuklara tanıtıldı ve tattırıldı.

         Kamp programı kapsamında ilk gün Silopi İlçesinde Serdar Soysal isimli çiftçi olan vatandaşın domates, salatalık serası ve Halil Saluci isimli çiftçinin çilek tarlası; ikinci gün İdil ilçesi Kurtuluş Köyü Önder çiftçilerinden Mehmet Nuri Genç`in meyve bahçeleri; üçüncü gününde ise; il merkezinde Abdurrahman Acar isimli çiftçinin ceviz bahçesi gezilerek bu ürünlerin önemi ve yetiştiriciliği hakkında öğrencilere bilgiler verildi.

         Program kapsamında öğrenciler ayrıca kendilerine 3 gün boyunca rehberlik eden İl Müdürlüğü personeli Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğünde görevli Ramazan Benek(Koordinatör), Ziraat Mühendisi Mahmut Öden(Fotoğraf ve Video), Ziraat Mühendisi Hale Erçelik`e (Sunum) teşekkür ederek etkinliğin gelecek senelerde de devam etmesi temennisinde bulundular.

         Gezi sonunda "Lider Çocuk Tarım Kampı" etkinliğine katılan tüm öğrenciler için Şırnak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde katılım belgesi dağıtım töreni düzenlendi ve Törende İl Müdürü Bekir Kılıç kamp etkinlikleri hakkında öğrencilerden bilgi aldı ve kampa katılımlarından dolayı öğrencilere "Katılım Belgesi" ve çeşitli hediyeler verdi.

         Kamp Programı süresince; “bizlere gösterdikleri ilgiden ve verdikleri destekten dolayı İlimiz Silopi ilçesi çiftçilerimizden Halil Saluci ve Serdar Soysal`a, İlimiz İdil ilçesi kurtuluş köyü çiftçilerinden Mehmet Nuri Genç’e, Merkez çiftçilerimizden Abdurrahman Acar`a ve Yenilebilir Yabani Bitkileri bulmamıza yardımcı olan Beytüşşebap Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Salih Aktaş`a ve Şırnak GAP Gençlik Evi`ne katkılarından dolayı teşekkür ederiz” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.