Sırrını bilen hep böyle pişiriyor. Lezzetli makarna pişirmenin 5 püf noktası

Sırrını bilen hep böyle pişiriyor. Lezzetli makarna pişirmenin 5 püf noktası
Makarna pişirmenin püf noktalarını bilerek, her zaman lezzetli ve mükemmel kıvamda makarnalar yapabilirsiniz.

Makarna, hemen hemen herkesin severek tükettiği lezzetli bir yemektir. Ancak herkesin bildiği gibi makarna pişirmek sanıldığı kadar basit değildir. İşte lezzetli makarna pişirmenin 5 püf noktası:

1. Tuzlu Su Kullanın:

Makarnayı pişireceğiniz suyun tuzunu eklemeyi unutmayın. Tuz, makarnanın lezzetini ortaya çıkaracak ve suyun kaynama noktasını yükselterek makarnanın daha hızlı pişmesini sağlayacaktır.

2. Doğru Pişirme Süresi:

Makarnayı pişirirken paketin üzerindeki talimatlara uygun olarak doğru pişirme süresini belirleyin. Aşırı pişmiş veya çiğ makarna, lezzetinden çok şey kaybeder.

3. Makarnayı Karıştırın:

Makarnayı suya attıktan sonra ara sıra karıştırarak yapışmasını engelleyin. Ayrıca pişme süresince makarnayı karıştırmak, eşit şekilde pişmesini sağlayacaktır.

4. Al Dente Pişirin:

Makarnanın "al dente" yemeğinin tadını çıkarmak için, pişirme süresinin sonunda bir parça makarnayı alarak dişe hafifçe bastırın. Eğer hafif direnç hissediyorsanız, makarna tam olarak pişmiş demektir.

5. Suyunu Süzün:

Makarnanın pişme süresi bittikten sonra suyunu süzün ancak tamamen kurumasına izin vermeyin. Biraz suyunun kalması, makarnanın sosu daha iyi emmesini sağlayacaktır.

Kaynak:Haber Merkezi