Kadın Cinayeti ve Haber

Kadın cinayetleri bu toplumun kanayan yarasıdır. Bu yara kabuk tutmadan yine bir kadın daha hayattan koparılıyor. Gencecik kadınlar, bir erkeğin saplantılı aşkına kurban olup medyada geniş yer tutuyor. Medya bu konuda hikaye ve malzeme peşinde koşarak haberlerinde cinayeti obje ve simgelere döküyor. Vahşetin boyutunu yansıtmak isterken aslında cinayetini baltalıyor.
*

Kadın cinayetlerinde ta ki başka bir kadın, cinayete kurban gidene kadar yazılıp çiziliyor. Cinayetler, haber metinlerinde bazen bir önceki cinayet haberiyle tokuşturularak toplumun önüne bir seçenek gibi bırakılıyor.
*

Medya, kadın cinayetlerinde olayı dramatize ederek haberde katilin kadını öldürme biçimini tüm detaylarıyla özendirici bir dil kullanarak vermesi ne yazık ki başka cinayetlere davetiye çıkartabilir. Medya; intihar, kadın cinayeti ve infial yaratacak haberlerde seçici bir dil kullanmalı ve aslında 'Yaşam Hakkı' elinden alınan bir insanın ardından aşkı, baltayı ve betonu simgeleştirerek kadın cinayetlerin gerçeklerine gölge düşürülmemelidir.

Bu yazı toplam 256 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ömer AYDA Arşivi