Mardin sofralarında tarihi lezzetler!

Mardin sofralarında tarihi lezzetler!
Turizmin canlanmasına büyük bir katkı sağlayan Mardin, yöresel yemekleriyle de ön plana çıkıyor.

Mardin'e özgü "sembüsek" yemeğinden vazgeçemeyen vatandaşlar, haftada bir yemeğe sofralarında yer veriyor.

Sembüsek yemeğini Mardin'e özgü olduğunu ve her Mardinlinin sofrasında tüketilen bir yemek olduğunu söyleyen Aşçı Zelal Amak, “ Bu yemeğin büyüklerinden kaldığını ifade etti.aw088227-05.jpg

Amak, yöresel yemeklerin küçüklükten beri büyüklerin izinden gidilerek devam ettirildiğini belirtereki, "Bizim çocukluğumuzda ben babaannem, anneannem ve annemden öğrendik" dedi ve sözlerine şöyle devam etti :"Onlar gibi yapmaya devam ediyorum. Sofralarımızın vazgeçilmez bir yemeğidir. Mardin'de herkes bu yemeği çok sever. Sembüsek, her Mardinlinin evinde haftada bir defa pişer. Özellikle çocuklarımızın en sevdiği yemeklerdendir. Aynı zamanda çok meşakkatli bir yemek. Ama bu kadar meşakkatli olmasına rağmen her evde sık sık yapılır"

aw088227-03.jpgYapılışında kuzu eti kıyması tercih edildiğini aktaran Amak, "Baharatları, tuzu, maydanozu, domates salçasını, soğanı, biberleri ve özellikle kuyruk yağını güzelce harmanlarız. Hamurumuzu un, su ve tuz olacak şekilde kulak memesi kıvamında yoğururuz. İç harcımızı çiğ şekilde açtığımız hamurun içine yerleştirir ve yarım ay şeklinde keseriz. Daha sonra orijinalinde olduğu gibi fırına veririz" şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.