Abdullah KALKAN

Abdullah KALKAN

CİZRE’Lİ OTİSTİK ÇOCUKLAR DESTEK BEKLİYOR

Bildiğiniz üzere ;

Otizm: Sözel ya da sözel olmayan iletişimde zorluk yaşanması ile karakterize nörolojik ve gelişimsel bir bozukluktur. Otizm ile ilgili ilk makale 1943 yılında yayınlanmıştır.

Daha açık bir şekilde yazmak gerekecek ise; Otizm üç yaşından önce başlayan ve ömür boyu süren, sosyal etkileşme ve iletişime zarar veren, sınırlı ve tekrarlanan davranışlara yol açan beynin gelişimini engelleyen bir durumdur.2022 yılında yapılan bir araştırmaya göre maalesef 44 çocuktan birinde görülür hale gelmiştir.

Otistik çocuklar özel bireylerdir. Bu çocukların belirli görüntülere, seslere, ışıklara veya fiziksel temaslara karşı duyarlılık, davanmış, yeme-içme, bazı hareketlere karşı takıntılı davranma durumları söz konu olabildiğinden anne ve babalarının kontrolünde olmaları gerekmektedir.

Geçen sene aile bireylerinden biri bu özel duruma sahip olan dostum Ramazan Kızılgül bu çocukları sahipsiz bırakmamak ve en azından ailelerine destek olabilmek amacıyla CİZRE OTİZM YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA Derneği’ni kurdu. Bu kutlu görevde ben de naçizane kurucu üyelerden bir tane oldum. Kendisine bu ulvi görevi bana layık gördüğü için ayrıca teşekkürü borç bilirim.

Dernek kuruluşunda ve sonrasında aktif bir şekilde rol alamasam da az çok arkadaşlarımın yaptıklarını görüyor ve gurur duyuyorum. Aslında hani bize uzak görülen bu rahatsızlığın ne kadar çok görüldüğünü bilsek hepimizin şimdiden endişelenmeye başlaması gerekiyor.

Cizre genelinde derneğimize hali hazırda 146 tane kayıtlı otistik çocuğumuz var. Bu sayı bizim bildiğimiz ve kayıt altına aldığımız sayıdır. Aileler tarafından her hangi kuruma götürülmedikleri için kayıt altına alınamayan çocukların sayılarını varın siz hesaplayın.

Düşük bir gelir ile ailesini geçindirmeye çalışan buna rağmen birçok kişiden borç alarak bu derneği ayakta tutmaya çalışan Ramazan arkadaşımıza Yüce Allah güç, kuvvet versin inşallah.

Cizre Otizm Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kurulduğu ilk günden beri birçok etkinliğe imza attı. Bu etkinlikler sayesinde bu özel çocuklarımız hayatlarında ilk defa özel bir şeyler yaşamaya başladılar. Ne mutlu bu çocuklara bu ilkleri yaşatan dernek üyelerine ve ne mutlu bu kutlu vazifeye katkı sağlayan gönüllü ve değerli sponsorlara.

Derneğin Bazı çalışmalarına değinecek olursak;

*Ailelere bu durum ile ilgili olarak farkındalık eğitimleri veriyorlar.

*Dernek bünyesinde gönüllü psikiyatri destek hizmeti veriliyor.

*Maddi durumu olmayan 18 tane otistik çocuk giydirildi.

*Hayatlarında hiç pizza yemeyen bu özel çocuklara topu olarak pizza yedirildi.

*Havaalanında uçak iniş-kalkışları gösterildi.

*Askeri teçhizatlar ve kıyafetler giydirilerek uygulamalar yapıldı.

*İlçemizde hizmet veren rehabilitasyon merkezleri ile müşterek çalışmalar yapıldı-yapılıyor.

Bu özel çocukların toplumda var olmaları ve yararlı olabilmeleri daha küçük yaşta iken alacakları eğitimlere bağlıdır. Yaklaşan mübarek Kurban Bayramı öncesi tüm hayırseverlerimize derneğimize sahip çıkmaya davet ediyorum. Maddi-manevi desteklerinize talibiz. Bizde şimdi olmayan bu rahatsızlık çok yakınımızdan birinin çocuğunda görülebilir. Unutmayın ki hepimiz birer engelli adayıyız.

Dernek Başkanımız Sn: Ramazan KIZILGÜL’e 05413492330 numaradan ulaşabilirsiniz. Derneğimiz resmi olup tüm yardımlar kayıt altına alınmaktadır

Yüce Allah Hayırlarınız kabul etsin…

Bu yazı toplam 195 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Abdullah KALKAN Arşivi