ÜÇ GÜNDÜ AMA !

Düğünlerimizi zehirleyen asimilasyon tuzağından uzak durun. Aslı astarı olmayan ve dışarıdan servis edilen sözde batılılaşma ritüellerini işleyen ve bu eğilimi güçlendiren organizatörler tarafından kurulan kapana düşmeyin.. Bu yapılanlar bilinçli bir program dahilindedir. Bu sistemi işleten, organize edenler veya şirketler psikolojik savaş araçlarıdır..

Nedimeleriyle salona teşrif eden gelinler mi dersin, davul çalan peçeli kızlar mı dersin, gelin için kurulan kuaför seansları mı dersin, sözde bekarlık partilerine çağrılan DJ’ler mi dersin, damat için kurulan ön hazırlığı yapılan gerdek gecesi organizasyonlarımı dersin ve gelinle birlikte kızlar hamamı adı altında kurulan hamam ritüelleri mi dersin ne istersen var !

Dün sokaklarımızda üç gün yapılan düğün merasimlerimiz belki de bizi çok yorar zamanımızı alırdı ama bu gün üç saate sığdırılan modern düğün salonlarından daha saf daha temizdi. Üç saate yukarıda saydığımız tüm kirli şeyler sığdırılmaktadır..

Evet üç gündü ama çok mutluyduk.
Evet üç gündü ama temiz ve şeffaftık.
Evet üç gündü ama örf ve adet üzereydik.
Evet üç gündü ama türkülerimiz Kürtçe idi.
Evet üç gündü ama izzet ve nefsimiz vardı
Evet üç gündü ama ilke ve duruşumuz vardı
Evet üç gündü ama erkeği ayrı kadını ayrı idi
Evet üç gündü ama samimiyet vardı.
Evet üç gündü ama biz bizeydik.
Evet üç gündü ama bu kadar çıplak değildik.
Evet üç gündü ama gösteriş şatafat yok idi.
Evet üç gündü ama abartılı sofralar yok idi.

Evet üç gündü ama bu güne baktığımız da o günlerimizden eser yok. Bu kadar kirlenmemiştik. Bu yapılanlar gün geçtikte gözlere daha aşina gelmekte, bilinç altında meşrulaşmaktadır. Mahremiyet neredeyse hepimizin telefonlarına gözlerimizin önünde. Bu bir utanç vesikasıdır.

Sessiz kalmayın sizler tepkisiz kaldıkça yapılanların meşru olduğu algısıyla insanlar hareket edecek ve et ekmektedir. İçi boşaltılmış bizleri, ailemizi, gençliğimizi ve toplumumuzu zehirleyen bu merasimlere tepkinizi veremiyorsanız bile en azından alet olup katılım sağlamayın. Bu hepimizin yararına olacaktır..

Bu yazı toplam 218 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erkan ÖZKALAY Arşivi