ŞAFAK

Meslek gereği toplantıları takip etmek zorundayız. Bugüne kadar irili ufaklı birçok toplantıyı takip ettim. Adetten midir bilmem ama hiçbir toplantıda sandalyeye oturmam. Birkaç saat ayakta beklemek bana hiç zor gelmiyor.Dün katıldığım bir toplantıda toplantının yarısına kadar yine ayaktaydım taa ki toplantının diğer yarısına kadar. Toplantının yarısından sonra İl Millî Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu ekibiyle birlikte sahneye çıktı. Diksiyonu düzgün jest ve mimiklerini yerinde kullanan Çandıroğlu’nun ekibinin ağzından ŞAFAK kelimesi çıktı. Hani şu tanımı gün doğumundan önce görülen alacakaranlığın başlangıç aşaması olan ŞAFAK.

*
Oysaki toplantının ilerleyen dakikalarında şafağın aslında sözlükteki tanımına eş değer olan bir projenin adı olduğunu öğreniyorum. Şırnak Akran Farkındalığı Akademisi(ŞAFAK) yaşı kemale ermiş bir adamla birlikte Şırnak’ın eğitimi için endişelenilerek mevcut sorunlar için anketler ve veri topladıktan 2 buçuk ay içinde somut bir projeye dönüştürmüşler. Sorunların yerel fotoğrafı için kim bilir kaç gece uykusuz kalmışlar bilmem ama proje tüm alkışları toplamaya değerdir. Şırnak’ın Eğitimine Şafak operasyonu yapan İl Millî Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu ekibiyle birlikte çok kaliteli bir proje ortaya çıkarmışlar. Sessiz sedasız tribünlere oynamadan bir takım ruhu ile Şırnak’ın eğitiminde mevcut fotoğrafı değiştirmeye talipler. İlçe ilçe dolaşarak projelerinin tanıtım toplantılarında 2 saat ama sosyal medya hesaplarında mütevazi bir metinle anlatmaya çalışıyorlar.

whatsapp-image-2024-11-07-at-11-56-53.jpeg

*
Şırnak’ın eğitimi için çok önemli olan bu projeye 3 yıllık bir ömür biçmişler. İl Millî Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu ve ekibi, öğretmenler ve ilçe AR-GE koordinatörleri ile en önemlisi de sorumluluk bilinci olan okul müdürlerinin desteğiyle başarıya ulaşacaklarına inanıyorlar. Kendi deyimiyle, " Bir şeyleri değiştirmeye değil geliştirmeye geldik. " demesi bana çok inandırıcı geldi. Adeta Şırnak’a özel bir maarif modeli olan ŞAFAK, çocuklarımızın geleceğine ışık olmak için kıymetli bir projedir. Zor beğenen bir insan olarak proje benden tam not aldı, evet eğitimden biri değilim ama bir veli olarak aslında projede yer alan veli ziyaretlerini sembolik değil de gerçekten yapılsın diyor Şafak.
*
Okul ikliminde öğretmenlerimizle düzgün iletişim kurarak başarılı olabiliriz diyor Şafak. Öğretmen çalıştayı öğrenci akademesinden bahsediyor Şafak. Öğrencileri ölçme değerlendirmedeki sorunlara açıklık getiriyor Şafak. Kitap okuma etkinliğini yapmasına yapıyorsunuz da asıl sorunun köküne inerek okuduğunu anlamayan bir nesilden endişelidir Şafak. Okullarda çok projeden ziyade yerel tıkanmışlıklara cevap verecek sayısal olarak az ama tesiri yüksek ve devamlılığı sağlanınca önemli başarılar getirir Şafak. Onun için Şafak, bölge eğitimi için çok önemli bir fırsattır. Kişisel ego ve inançsızlıkları bir kenara bırakarak herkes 3 yıl boyunca şafağın etrafında kenetlenmelidir.
*
Öğrencilerimizin sorunlarına yönelik çözümler üretildiği şafak projesi 3 yılın ardından nasıl bir başarıya dönüşeceğini hayal edin. Dünyamızın geleceği, öğretmenlerin elindedir. Değişim şafakla başlar. Ümit ediyorum ki her şey güzel olur. Şafağın logosundan son cümlesine kadar çocuklarımızın geleceği için emeği geçen herkese teşekkür ederim.

Bu yazı toplam 1290 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Ömer AYDA Arşivi